13 januari 2018 14:30

Onbekend

Opstelling

Door Wout Ramaker

Wezep- Na vier trainingen werd de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar gespeeld tegen NSC uit Nijkerk. Jasper van der Stouw was nog afwezig. Vincent Oosterkamp had nog wat last van een blessure. Patrick Fijn komt eind deze maand terug van stage uit Spanje. WHC speelde een prima eerste helft afgewisseld met een iets mindere tweede helft. Na rust wisten de Nijkerkers de stand uiteindelijk gelijk te trekken. Al met al een nuttige oefenwedstrijd voor beide partijen.

De wedstrijd:

Al vroeg in de wedstrijd moest WHC spits Menno Kamphuis het veld verlaten met een blessure die achteraf enigszins lijkt mee te vallen. Jonathan van Marle werd doorgeschoven naar de spitspositie en liet zien het scoren nog niet te zijn verleerd.
Niels Wolterinck nam verdienstelijk zijn plaats in.

Na een uitstekende steekbal vanaf het middenveld kwam Jonathan van Marle alleen uit voor de doelman, die de bal toucheerde en de bal via de deklat het veld weer in zag springen. Even later een hoekschop van NSC die door niet goed dekken van de WHC verdediging werd binnen gekopt, 0-1. WHC was zeker niet van slag en begon met snelle aanvallen via de flanken de tegenstander onder druk te zetten. WHC had in die fase het beste van het spel.

De tweede kans voor Jonathan van Marle was wel raak. Een voorzet met buitenkant voet van Mark van Petersen werd binnen gekopt, 1-1. En WHC ging door. De snelle Jelle Post gaf een voorzet op maat die door Carlos Lopes Macedo na een kleine schijnbeweging onder in de verre hoek werd geplaatst, 2-1. Aan de andere kant ging er een bal gevaarlijk kort voorlangs. Nog voor de rust was het opnieuw Jonathan van Marle die scoorde. Kevin Siemelink was doorgekomen op rechts en leverde de perfecte voorzet af, 3-1.

Tweede helft:

NSC kwam na rust beter voor de dag en met veel tikwerk werd WHC onder druk gezet. Jasper Kuiper moest aan de bak. WHC wist wel een aantal snelle counters te plaatsen maar was niet zo scherp in de afronding als voor rust. Een te korte terugspeelbal luidde de aansluittreffer in voor NSC, 3-2. Daarna kreeg WHC een aantal goede kansen om de wedstrijd te beslissen.

Een prachtige bal van Mitchel Dijkhof werd door Jelle Post, alleen voor de doelman, in het zijnet geschoten. NSC voelde dat de gelijkmaker er inzat. Maar Jasper Kuiper gaf zich niet zomaar gewonnen. Tot drie maal toe wist hij de bal uit een aanval uit het doel te ranselen. Kevin Siemelink liet nog een streep los op het vijandelijk doel die met moeite kon worden verwerkt. Een makkelijker combinerend NSC wist uiteindelijk de gelijkmaker op het score bord te deponeren. Grovenstein was de schutter, 3-3.

Dinsdagavond aanstaande speelt WHC een oefenwedstrijd tegen HZVV in Hoogeveen, aanvang  20:00 uur