7 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling WHC 1

Dronten- Na een zwak begin met een paar flinke fouten van de Wezeper doelman Bjarn Onderstal, kwam WHC in de loop van de eerste helft met 2-0 achter. Voor de rust repareerde WHC de schade maar liet de kans op 3 punten liggen door het missen van een aantal goede kansen in een betere tweede helft. Jonathan van Marle was er weer bij. Jelle Post begon nog op de bank.

De wedstrijd:
WHC doelman Bjarn Onderstal speelde tot twee keer fout in naar zijn verdediging. Jeroen van der Meer maakte geen gebruik van deze buitenkansjes. Eenmaal raakte hij buitenkant paal. Mitchel Dijkhof raakte aan de andere kant het aluminium boven doelman Eser Elmali. Verdedigend zag het er bij WHC wat onzeker uit in het begin. Ook wist men wel kansen te creëren maar faalde in de afwerking.

Mark van Petersen had WHC op voorsprong moeten zetten na een splijtende pass van Mitchel Dijkhof. Zijn inzet werd geblokt door Eser Elmali. Aan de andere kant mocht Kevin van der Vlag zo door het centrum van WHC heen lopen. Met een bekeken schuiver maakte hij de 1-0. Een volgende prima bal van Mitchel Dijkhof werd door Carlos Lopes Macedo niet goed op waarde geschat en hij leverde de bal zo maar in. In deze fase dwong WHC te weinig af. De Wezeper doelman pakte een voorzet net voor dat Jeroen van der Meer kon inkoppen. Toch kwam ASV-Dronten op 2-0 toen Adi Draganovic een duel verloor op het middenveld en Jasper van der Stouw uit het centrum moest uitstappen. Lucky Akot zette voor, vervolgens zette een overstapje Kevin van der Vlag alleen voor doelman Onderstal die weer moest capituleren, 2-0. WHC sloeg meteen terug toen Adi Draganovic op links doorkwam en de bal terug legde op Carlos Lopes Macedo die de bal hoog in het doel schoot, 2-1. Jonathan van Marle strandde op de doelman na een pass van Mitchel Dijkhof. Uit een volgende aanval was het wel raak toen Robert Schonewille schoot en Jonathan van Marle de rebound raak schoot, 2-2. Dit was op slag van rust.

Tweede helft:
WHC kwam veel beter uit de kleedkamer en pakte het initiatief. Een één twee tussen Mitchel Dijkhof en Adi Draganovic werd door Jonathan van Marle rakelings naast gekopt. Even later werd een kopbal afgekeurd vanwege buitenspel. Mark van Petersen werd goed bediend door opnieuw Mitchel Dijkhof. Met een sleep beweging zette hij zich vrij voor doelman Eser Elmali. Met twee vrije medespelers voor het doel schoot hij zelf, die werd tegen gehouden door de doelman. Zo liet WHC de kansen liggen om op voorsprong te komen. Daarna verloor men het initiatief en kon ASV-Dronten wat plaagstootjes uitdelen. Maar WHC hield het deze keer schoon achterin.

Menno Kamphuis kwam voor Camiel Fidom en Jelle Post voor Mark van Petersen. Dit bracht wat meer diepgang in het spel en kon men weer wat vaker voor het Dronter doel komen. Menno Kamphuis was dicht bij een doelpunt maar doelman Eser Elmani was steeds de baas. Er werd nog een bal voor de doellijn weggehaald. De bal wilde net niet goed vallen om de winst naar zich toe te trekken. Beide teams probeerde in de eindfase nog om tot scoren te komen maar dit gebeurde niet meer en zo eindigde de wedstrijd in een teleurstellend gelijkspel voor WHC.

Komende twee weken speelt WHC thuis tegen Fc Zutphen en DZC '68.  Met twee goede uitslagen zal WHC de aansluiting moeten vinden met de middenmoot.