20 mei 2017 11:45

Scheidsrechter

Moeken, G.W.F.

Onbekend

Het wordt nog een hele zware opgave voor WHC om de tweede ronde te bereiken van de nacompetitie. Zaterdag werd op eigen veld met 2-1 gewonnen van Sparta Nijkerk en die stand moet dus dinsdag in Nijkerk worden vastgehouden.

Sparta Nijkerk uit de Hoofdklasse en WHC speelden een weinig vermakelijke wedstrijd, waarbij de ploegen blijkbaar aan elkaar moesten wennen. WHC kwam door een vroege goal op 1 – 0 voorsprong. Berry Heyman gaf de bal goed voor en Wesley Vierhuis was erg alert voor de goal en kon zodoende knap de 1e treffer van de middag maken. WHC en Sparta Nijkerk waren gelijkwaardig aan elkaar en leken beiden met veel spanning te spelen. Simpele ballen kwamen niet aan, maar er werd zeer veel strijd geleverd. Ook de scheidsrechter van vanmiddag zou zondag en maandag wel spierpijn in de arm hebben. Hij heeft maar liefst 8 kaarten getrokken waaronder 1 rode voor Jesse van ’t Ende. De gasten uit Sparta Nijkerk probeerden bij de les te blijven en het spel werd met de minuut gevaarlijker. Uit een vrije trap scoort Roel Wolf na goed doorkoppen van Michael Wolf de 2 – 0 voor WHC. Sparta Nijkerk scoorde uit een corner en liet doelman Robin van Lohuizen kansloos die een goede wedstrijd keepte. Het lukte de uitploeg steeds meer om het spelbeeld te bepalen, maar veel grote kansen leverde het overwicht niet op. WHC kwam er nog enkele keren gevaarlijk uit maar dit leidde ook tot niets. Op eigen helft had WHC daarnaast de handen vol aan de vaardige tegenstanders. In de allerlaatste minuut redde Lars Dunnik WHC 2 door de bal van de lijn te halen.

Het duel eindigde gelukkig in 2 – 1 voor WHC en dat betekent dat Sparta Nijkerk komende dinsdag in Nijkerk vanaf 20.00 uur vol gas zal moeten om de tweede ronde van de nacompetitie te bereiken. WHC zal Sparta Nijkerk proberen tegen te houden en om de score uit te bouwen.

Van Lohuizen; Nagelhout (46. Schuurman), M. Wolf, Heyman, Dunnik; Bruinewoud, Van de Rozenberg (83. Post), Van ’t Ende; Vierhuis, Van der Wijk, Wolff (78. Van der Velde)