25 maart 2024 12:15

Wezep, Maart 2024

Op een wisselvallige zaterdagochtend met regen, hagel en zon verzamelden enthousiaste kinderen zich op Sportpark de Mulderssingel voor het jeugdvoetbaltoernooi, georganiseerd door FrontRow in samenwerking met de vrijwilligers van WHC.
Rond 8 uur meldden de eerste teams zich aan. Er waren in totaal 30 selectieteams van de lichtingen O8, O9 & O10 uiteenlopend van een hoofdklasse poule tot een 1e of 2e klasse poule o.b.v. niveau.

In de poule zaten vijf teams waarvan de eerste vier doorgingen naar de finale rondes. Jonge spelers toonden vaardigheid, teamwork en doorzettingsvermogen op het veld, met doelpunten waar juichkreten van supporters langs de zijlijn goed te horen waren. Na de poulefase werden de finale rondes opgemaakt, in deze fase speelden de nummers 1 tegen de nummers 4 en de nummers 2 tegen de nummers 3. De winnaar ging naar de A-finale en streed voor plek 1 en 2. Verliezers van deze wedstrijd gingen naar de B-finale waar de bronzen beker (3de plek) behaald kon worden. Hierdoor werden er in een korte tijd veel wedstrijden afgewerkt.

Tijdens de pauzes tussen de wedstrijden konden de kinderen genieten van snacks en drankjes, hierna het veld in en werden ze aangemoedigd door hun supporters en familieleden. De sfeer was warm en sportief, waarbij vriendschappen werden gesmeed tussen teams en supporters.
Na een dag vol opwinding en sportieve prestaties werd het toernooi afgesloten met een prijsuitreiking, de winnaars waren bekend, deze kregen een gouden, zilveren en een bronzen beker n.a.v. de stand. De trofeeën werden uitgereikt aan de winnende teams en frikandellen aan alle deelnemers. Voor de uitslagen check de link https://tournify.nl/live/23maart, maar het echte hoogtepunt was het zien van de glimlachende gezichten van de kinderen, vol trots en voldoening over hun deelname aan het toernooi.

Het jeugdvoetbaltoernooi bij WHC, Sportpark de Mulderssingel, was niet alleen een dag vol sportieve prestaties, maar ook van teamwork en vriendschap. Met dank aan de inzet van FrontRow, de vrijwilligers van WHC en alle deelnemers, belooft dit evenement een jaarlijkse traditie te worden waar jonge voetballers kunnen schitteren en herinneringen kunnen maken.
Het was een sportieve, respectvolle ochtend die in het teken stond voor plezier en voetbaltechniek. Al met al een geslaagde ochtend en op naar 1 juni!