Scheidsrechter

Wenneker, N.

Onbekend

Opstelling WHC 1

Hierden- Zaterdagmiddag was het beker/ inhaaldag. WHC vertrok met aanhang richting Hierden voor de beker ontmoeting tegen tweede klasser vv Hierden, voor een plaats in de tweede ronde. Jonathan van Marle en Lars Dunnik, geblesseerd en Carlos Lopes Macedo,geschorst, waren er niet bij.

De wedstrijd:
WHC nam al vrij snel het heft in handen en op een paar schrikmomentjes na kwam men niet in de problemen deze wedstrijd. Na 10 minuten een paar schoten van Mark van Petersen en Maikel van der Wijk. Maar er zat te weinig venijn in de bal. Even later was het Ali El Haddadi die voor gaf maar Abdelali Akachar schoot naast waar de WHC verdediging teveel ruimte gaf.

In de loop van de eerste helft had WHC steeds meer balbezit, maar echt grote kansen vielen niet te noteren. WHC zette steeds meer aan richting het vijandelijk doel. Een inzet van Maikel van der Wijk werd door doelman Vlieger geweerd. De rebound van Jelle Post werd geblokt. WHC bleef het proberen met schoten in het drukke centrum van Hierden maar steeds werd de bal geblokt. Op het halfuur was het dan toch raak toen Mitchel Dijkhof, Jelle Post wegstuurde. Zijn voorzet bereikte Maikel van der Wijk die met het hoofd de bal panklaar legde voor Mark van Petersen. Zijn inzet van dichtbij trof doel, 0-1.

WHC bleef tot vlak voor rust de sterkere ploeg. Net voor rust moest Taco Reijnen de bal voor de doellijn opruimen toen een vrije trap van richting werd veranderd. Uit de hoekschop moest Jasper Kuiper al zittend de bal tegen houden om een doelpunt te voorkomen.

Tweede helft:
Nadat na 5 minuten spelen Robert Schonewille werd vervangen door Özhan Kardag was het weer raak voor WHC. Özhan Kardag gaf de assist en Mark van Petersen rondde met een intikker opnieuw af, 0-2. WHC wilde direct door drukken. Een interventie van Kevin Siemelink bracht Jelle Post in balbezit. Zijn voorzet kwam net niet aan bij Mitchel Dijkhof. Schoten van Özhan Kardag troffen geen doel. Opnieuw een voorzet van Jelle Post bereikte nu wel Mitchel Dijkhof die in eerste instantie miste maar de tweede poging ging rakelings over het doel van Hierden.

Özhan Kardag werd nog een keer goed aangespeeld door Jelle Post, maar zijn doelpoging werd door doelman Vlieger onschadelijk gemaakt. Hierden kon er allemaal weinig tegenover stellen. Een vrije trap van Vincent Oosterkamp maakte aan alle illusies van Hierden een eind, 0-3. Direct daarna moest vv Hierden met 10 man verder door een blessure. Men had namelijk al 3 keer gewisseld. WHC controleerde 80% van de wedstrijd en probeerde nog wel de stand wat te vergroten. Een kopbal van Özhan Kardag had te weinig kracht. De grootste kans was toen Kardag met een medespeler alleen door waren maar zijn afspeelbal miste alle richting. Daarna floot de goed leidende scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd.

Woensdag 26 oktober wordt er geloot in de kantine van FC Zutphen voor beker ronde 2 en 3. Volgende week speelt WHC een uit wedstrijd tegen KHC uit Kampen.