... (e.d.)
Vincent Oosterkamp (vrije trap)

10 augustus 2016 19:30

Onbekend

In haar tweede wedstrijd tijdens het Berend Elzerman Toernooi weet WHC met 4-0 te winnen van Zwolsche Boys. Doordat ook de drie penalty’s na afloop werden gescoord, voegt WHC 6 punten toe aan haar puntentotaal en neemt hierdoor de leiding in de tussenstand.

Zwolsche Boys begon dramatisch aan de wedstrijd. In de vierde minuut draaide een hoekschop van Mark van Petersen ineens in het doel. Al na tien minuten keken de Zwollenaren zelfs tegen een 2-0 achterstand aan toen Yavaz Ozdemir een hoekschop bij de eerste paal in eigen doel werkte. Zwolsche Boys wist zich van deze zwakke start te herstellen en wist WHC de eerste helft goed partij te geven. Er waren wel wat kansjes over en weer, maar tot grote kansen en tot scoren kwam het niet.

De tweede helft werden de nodige wissels aan beide kanten ingebracht. De eerste kans was voor WHC via Özhan Kardag, maar hij schoot vrij voor doel hoog over. Aan de andere kant moest doelman Jasper Kuiper redding brengen op een schot van Jermain Wesseling. Uit de toegekende hoekschop kopte Jonny Samboe de bal net over.

WHC nam hierna het heft steeds meer in handen en wist een zestal mooie kansen te creëren, maar scoren was een probleem doordat de scherpte ontbrak of de aanval in schoonheid stierf. Maikel Kroes leek met een venijnig schot bijna de aansluitingstreffer voor de Zwolsche Boys te scoren, maar WHC wist in de slotfase toch nog uit te lopen. Eerst was het Carlos Lopes Macedo die een niet te missen kans kreeg en Vincent Oosterkamp wist met een knappe vrije trap de eindstand op 4-0 te bepalen.

WHC wist na afloop van de wedstrijd alle drie de penalty’s te benutten, terwijl Zwolsche Boys genoegen moest nemen met twee treffers.

Na twee gespeelde wedstrijden door elk team is nu de tussenstand als volgt:

1. WHC 2 12 punten 7 -0

2. VSCO’61 2 9 punten 6-2

3. Be Quick’28 2 5 punten 1-4

4. Zwolsche Boys 2 5 punten 1-9

Zaterdag speelt om 14:00 uur Be Quick’28 tegen Zwolsche Boys en om 16:15 uur is de wedstrijd tussen VSCO’61 en WHC.