Koolwijk, P.H.G. van

Onbekend

Opstelling WHC 1

Door Wout Ramaker

Nunspeet- WHC speelde de laatste competitiewedstrijd in en tegen Nunspeet. Waar WHC 2 zich naar handhaving speelde en en passant ook de laatste periode pakte. Het was een wedstrijd die alleen voor WHC 1 nog van belang was in verband met de poule indeling van de nacompetitie. Het was de bedoeling om wat spelers rust te geven. Kevin Siemelink haakte in de warming-up af. Zo moest alsnog WHC club topscorer Jonathan van Marle aan de bak. Twee junioren, Niels Wolterinck en Luke Roodenburg, waren aan de selectie toegevoegd.

De wedstrijd:
De wedstrijd begon wat voorzichtig aftastend. Emiel Goud was de eerste die een doelpoging probeerde maar werd afgeblokt door Jasper van der Stouw. Een voorzet van Mitchel Dijkhof op Özhan Kardag was net te hard. Zo gingen de eerste 10 minuten gelijk op. Na een kwartier een vrije trap voor WHC. Doelman Henrico Abma wist ternauwernood redding te brengen op de inzet van Vincent Oosterkamp. Een voorzet van Jerrol Poot werd door Taco Reijnen tot hoekschop verwerkt.

WHC nam geleidelijk aan steeds meer initiatief. Nunspeet had geluk toen Vincent Oosterkamp de bal tegen de deklat slingerde. Even later was het Özhan Kardag die 1 op 1 met de doelman miste. WHC zette steeds meer druk maar verzuimde om te scoren. Een counter van Nunspeet werd door Jasper Kuiper onschadelijk gemaakt. Jelle Post schoot van dichtbij hard naast, uit de rebound van een vrije trap door Vincent Oosterkamp. Net voor rust een 1 op 1 situatie maar Abma redde opnieuw.

Tweede helft:
De tweede helft bracht wat meer beleving en inzet aan beide kanten. Nunspeet wilde zich nog een keer tonen aan het publiek. WHC had de nacompetitie in het achterhoofd en wilde met een goed gevoel daar aan beginnen. Er ontspon zich een zeer open tweede helft. Patrick Pluim opende het bal met een schot die goed werd gepakt door Jasper Kuiper. Even later een lichte overtreding door vasthouden en de bal ging op de stip voor Nunspeet. Jerrol Poot voltrok het vonnis, 1-0. Zo had WHC de kansen voor rust maar nam Nunspeet  de leiding.

WHC moest weer in de achtervolging. Vorige week toonde men veerkracht thuis tegen SVZW. Ook nu gebeurde dat. Özhan Kardag was de gelukkige, die een treuzelende doelman Abma te snel af was, 1-1. Toch was trainer Mossing Holsteyn niet helemaal tevreden en schreeuwde zijn manschappen regelmatig wat toe. Jasper Kuiper moest redding brengen na een te korte terugspeelbal. WHC kreeg de kans om de voorsprong uit te breiden toen Özhan Kardag 1 op 1 met Abma kwam maar de doelman bracht redding.

Nunspeet zette aan met een schot van Maikel de Lange op de paal. Er kwam steeds meer ruimte op het veld en het spel golfde op en neer. Jelle Post maakte daar op snelheid gebruik van, speelde zijn man uit en snelde richting doel. Met links drukte hij keihard af in de korte hoek, 1-2. De ingevallen Carlos Lopes Macedo kreeg een bijna niet te missen kans maar zijn inzet hobbelde net naast. Even later was het Jonathan van Marle die na een voorzet van eerst Özhan Kardag en daarna  Carlos Lopes Macedo het laatste tikje gaf met het hoofd, 1-3. Daarna mocht Luke Roodenburg debuteren in WHC 1. Ook Niels Wolterinck kwam nog voor Jelle Post. Uit een hoekschop van Henk Baum kopte Emiel Goud de 2-3 nog binnen maar daar bleef het bij. Zo sloot WHC de competitie met 59 punten en een overwinning af.
Toeschouwers: 300

Dinsdagvond 20:00 uur speelt WHC de eerste nacompetitie wedstrijd thuis tegen Olde Veste’54 uit Steenwijk.