Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Door Wout Ramaker

Wezep- Zaterdagmiddag speelde WHC het laatste competitieduel van dit seizoen op sportpark Mulderssingel. Men moest de titel aan vv Berkum laten, dat genoeg had aan een gelijkspel in Bennekom (1-1).
WHC speelde een prima seizoen en Wiljan Mossing Holsteyn maakte er met zijn staf een hecht team van. WHC speelde goede wedstrijden en iets mindere, maar zakte nooit door de ondergrens dit seizoen. Vaak kwam men op mentaliteit, durf en doorzettingsvermogen in blessuretijd nog tot een gelijkspel of overwinning. Het scorend vermogen dat soms te wensen over liet brak de ploeg uiteindelijk op. Wel werd de doelstelling gehaald. Een periode titel welke recht geeft op nacompetitie en een plaats in de top 5.

Zoals het er nu naar uit ziet zal WHC waarschijnlijk in poule 4 terecht komen met Oranje Nassau Groningen, Flevo Boys of NSC Nijkerk1 als mogelijke tegenstanders in de eerste wedstrijd van de nacompetitie. Thuis zal men Drachtster Boys, Buitenpost of Oldeveste’54 kunnen ontmoeten.

De wedstrijd:
SVZW begon scherp aan de wedstrijd tegen een WHC dat zoekende was. Pas na een kwartier spelen kroop WHC uit de schulp met wat mogelijkheden en kansen. Optisch was SVZW voetballend wat beter maar had veel schijven nodig om ook maar in de buurt van het  WHC doel te komen. WHC speelde directer en zocht sneller de diepte. Jonathan van Marle had pech dat hij op splijtende steekpassen van Mitchel Dijkhof net te kort kwam tegen een fel verdedigend SVZW. Jasper Kuiper moest met een tipover SVZW van scoren afhouden.

Een hoekschop van Mitchel Dijkhof kwam, via Jelle Post, weer bij Mitchel Dijkhof terecht die een vlammend schot losliet. Doelman Michiel Achterhoek kon ternauwernood redding brengen. Aan de andere kant ging een inzet van SVZW  via een verdediger net naast. WHC werd tegen het einde van de eerste helft steeds gevaarlijker. Een mooie actie van Dijkhof met weer een prima steekbal op Carlos Lopes Macedo strandde. Ook Jonathan van Marle was twee keer dichtbij. Carlos Lopes Macedo kreeg nog een vrije schietkans van Jelle Post maar schoot over. Op slag van rust was het Mark van Petersen die, uit een assist van Mitchel Dijkhof, vol op de paal schoot. Een bekend gegeven dit seizoen, af en toe laat het afwerken te wensen over.

Tweede helft:
WHC had moeite met op gang komen. SVZW kwam gelukkig op voorsprong toen een als voorzet bedoelde bal, via een windvlaag, het doel inzeilde, 0-1. WHC was weer zoekende tegen SVZW dat bloed rook na de nederlaag in Wierden. Een vrije trap van Vincent Oosterkamp vloog net naast het doel. Een uitbraak van Jelle Post leverde alleen maar een hoekschop op. Daarna was het Maarten Jansen die uit een voorzet simpel binnen kon koppen, 0-2. De wedstrijd leek gespeeld.

Maar zoals het hele seizoen een beetje verliep voor beide teams tekende zich het laatste kwartier af. Özhan Kardag, de supersub dit seizoen, kwam in voor Mark van Petersen. WHC probeerde toch nog een beter resultaat af te dwingen.
Kardag liet zich meteen gelden en schoot met links. Doelman Achterhoek kon redding brengen. Even later was het Jelle Post die een afgemeten voorzet losliet op Özhan Kardag die meteen zijn faam waarmaakte en zijn 100ste competitiedoelpunt uit zijn carrière maakte, 1-2. (bron Voetbal Nederland) Deze mijlpaal is zeker een felicitatie waard!

Even later kreeg Kardag opnieuw een kopkans maar raakte de bal niet goed. De ingevallen Dewi Pierik ging er op links vandoor maar liet de bal makkelijk van zijn schoen springen. De ingevallen Jesse van ’t Ende kreeg nog een mogelijkheid maar zijn inzet belandde naast het doel.

De blessuretijd liep al even toen WHC nog een hoekschop afdwong. Jelle Post stond voorbij de tweede paal en werd teveel vrijgelaten. De prima getrapte corner door Robert Schonewille belandde bij Jelle Post die ineens afdrukte, 2-2. Voor de zoveelste maal maakte WHC in blessuretijd een doelpunt dat pun(ten) opleverde.

Volgende week speelt WHC zijn laatste competitiewedstrijd in en tegen Nunspeet. Voor Nunspeet om des keizers baard, voor WHC de opmaat richting nacompetitie.