Accommodatie

Onbekend

Opstelling WHC 1

Door Wout Ramaker

Kampen- Voorafgaand aan de wedstrijd zag het er niet zo goed uit voor WHC. Schorsingen, blessures en ziekte trof de selectie van Wiljan Mossing Holsteyn, die een flinke puzzel moest oplossen voor de wedstrijd tegen Go-Ahead Kampen. Een dikke pluim voor de spelersgroep, hoe ze de puzzelstukjes in elkaar lieten vallen. WHC had maar 1 helft nodig om de wedstrijd te beslissen en voetbalde zich in vorm voor de nacompetitie.

De wedstrijd:
Ongelofelijk hoe Go-Ahead liep te voetballen de eerste helft. Dekken op 10 meter en heel slecht in de omschakelmomenten. WHC kon zich naar hartenlust uitleven en sneed door de vijandelijke linies als een warm mes door boter. Er stond nog maar 1 minuut op de klok toen Özhan Kardag al alleen voor doelman Tim Noordman verscheen op een steekpass van Jonathan van Marle. De doelman kon nog redding brengen.

Toen even later Mitchel Dijkhof, Mark van Petersen wegstuurde op rechts was het wel raak. Hij joeg de bal keihard in de touwen, 0-1. Zo begon WHC uitstekend aan de wedstrijd. Mark van Petersen zette even later Jesse van ’t Ende alleen voor de goalie, opnieuw redde Noordman. Maar er was geen houden aan voor de thuisclub. WHC was gretig en liet zien over mentaliteit, voetballend vermogen en teamgeest te beschikken.
Na twee hoekschoppen was het Jonathan van Marle die vanaf de achterlijn Mitchel Dijkhof vrij zag staan en deze drukte met een simpele voetbeweging af, 0-2.

Wanneer Özhan Kardag even later uit de draai de 0-3 binnen schiet is de wedstrijd in feite al beslist. Een zeer tevreden trainer en een opperbeste stemming op de bank. Vincent Oosterkamp gooit de wedstrijd definitief op slot door een van richting veranderde vrije trap binnen te schieten, 0-4.
Het speelse WHC weigert om gas terug te nemen en gaat vol door tot aan de rust. Over de enkele speldenprikken van de gastheren maakte niemand zich meer druk. Op slag van rust ging Jonathan van Marle nog eens op avontuur en speelde twee man uit. Met een droge schuiver liet hij de doelman kansloos, 0-5.

Tweede helft:
Met 0-5 kwam Go-Ahead tot dat moment nog goed weg. Zeker toen net na rust Jonathan van Marle en Mark van Petersen niet tot scoren kwamen. Na 55 minuten deed Go-Ahead via Arjan Wiechers iets terug en scoorde de 1 -5. De wedstrijd kabbelde door en WHC maakte gebruik om maximaal te wisselen waarbij Niels Wolterinck als A junior zijn debuut maakte. Tegen het einde van de wedstrijd nog een opleving van Wichers die de 2-5 aantekende. Özhan Kardag had nog een uitstekende actie in huis en ronde met links af, 2-6. Dat Zandbergen er nog een penalty inschoot vanwege een handsbal zagen weinigen meer, 3-6.

Volgende week speelt WHC thuis tegen SVZW.