WHC lijdt eerste thuisnederlaag tegen Duno (video+foto's)

WHC 1

1 - 2

DUNO D 1

Mitchel Dijkhof (vrijetrap)
14'
18'
Roy Talsma (schot)
26'
Anass Aamri (penalty)
74'
Renzo van Duren
78'
Anass Aamri
Faisal Kaouass
90'
Carlos Dos Santos
Max van Meeteren

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse D

Datum

22 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Witte, A.Th. de

Accommodatie

Sportpark De Wiltsangh
Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Opstelling

Door Wout Ramaker

Wezep- Na het behalen van de tweede periodetitel vorige week tegen Bennekom moest de ploeg van Wiljan Mossing Holsteyn opnieuw pieken tegen DUNO uit Doorwerth. WHC ging strijdend ten onder en kwam niet geheel fris uit de confrontatie. Na afloop waren er veel pijntjes die moeten helen richting de nacompetitie. Ook hield WHC er drie schorsingen aan over, mede dankzij het matige optreden van scheidsrechter de Witte uit Ermelo. Het is nu zaak alles heel te houden en zich voornamelijk te richten op het toetje: ‘Nacompetitie’.

De wedstrijd:
De wedstrijd begon wat aftastend maar met mogelijkheden voor beide doelen. Een schot van Mitchel Dijkhof ging net naast het doel. Aan de andere kant was het Carlos Dos Santos die hoog over schoot. Na een klein kwartier werd Mitchel Dijkhof in de loop aangetikt. Zijn vrije trap richting tweede paal werd door niemand aangeraakt en vloog de hoek in, 1-0. Een uitstekend begin voor WHC. De technisch vaardige tegenstander gaf meteen vol gas en schuwde vele professionele overtredingen niet. De scheidsrechter had daar totaal geen oog voor. WHC verloor twee duels achter elkaar op het middenveld en dat leidde de gelijkmaker in. De pass van achteren op Roy Talsma was op maat en uit de draai schoot Talsma binnen, 1-1. WHC wenste niet bij de pakken neer te gaan zitten en probeerde opnieuw druk te zetten met het gevaar van de snelle omschakeling van de gasten. Een actie van Mitchel Dijkhof op Jelle Post was prima maar Post strandde bij de eerste paal op doelman Ruben te Wit. De zelfde de Wit bracht zich zelf en het team in problemen na een slechte, te gehaaste uittrap. De bal werd tot tweemaal toe hard in geschoten maar de Wit pareerde de rebound. Voor Kevin Siemelink leek het een appeltje eitje maar hij schoot van dichtbij hoog over. De kans om op voorsprong te komen ging verloren. Even later liet de scheidsrechter zich weer een oor aannaaien toen via een schwalbe een penalty werd gegeven voor DUNO. De speler in kwestie haakte zich zelf in. Anass Aamri pakte dit cadeautje graag uit, 1-2. Dat dit de eindstand zou worden kon nog niemand vermoeden.

Tweede helft:
WHC probeerde zich weer in de wedstrijd te knokken en drong DUNO achteruit maar had het lastig om doelrijpe kansen te creëren. WHC wisselde aanvallend en voerde de druk op. Doelman Ruben de Wit moest tot twee keer toe met de vuist handelend ingrijpen voordat de Wezeper aanvallers gevaarlijk werden. In de counters bleef DUNO gevaarlijk doordat er steeds meer ruimte kwam. Talsma stuitte op Jasper Kuiper die meermalen goed redding bracht. Jonathan van Marle was tot twee keer toe dichtbij een doelpunt maar Ruben de Wit pakte beide keren stijlvol de kopballen. WHC ging steeds meer opportunistischer spelen. Özhan Kardag kwam er nog bij maar DUNO gaf niets meer weg en zo verloor WHC belangrijke punten op koploper Berkum en DUNO die nu de tweede plaats in zicht heeft. Voor de indeling voor de nacompetitie kan dat weer consequenties hebben. Volgende week reist WHC af naar Go-Ahead Kampen.
Toeschouwers:400
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!