Scheidsrechter

Meilink, R.

Onbekend

Opstelling WHC 1

Vriezenveen- WHC liet onnodig 2 punten liggen in de slotseconden van de wedstrijd. Wel kwam men twee keer op voorsprong maar door een grote fout in de verdediging kwam DOS ’37 in blessuretijd nog op gelijke hoogte. Patrick Fijn was afwezig vanwege een blessure.

De wedstrijd:
WHC begon uitstekend aan de wedstrijd. Met goed voetbal en snel druk zetten werd DOS ’37 terug gedrongen. Carlos Lopes Macedo kwam al vrij snel oog in oog met doelman Patrick Nitert maar zijn inzet was te slap. Even later werd Carlos Lopes Macedo binnen de zestien ten val gebracht. Scheidsrechter Meilink wuifde het geval weg. Even later kwam plots Marc Meijer alleen voor doelman Jasper Kuiper uit maar zijn doelpoging kwam via de paal in handen van Kuiper. Even een schrik momentje voor de Wezepers. Maar WHC ging stug door waar ze mee bezig waren.

Een poging van Mitchel Dijkhof viel op het dak van het doel. even later een verschrikkelijke overtreding op Kevin Siemelink die vol op het scheenbeen werd getroffen. De scheidsrechter deed het af met een gele kaart. Na 20 minuten dan toch de voorsprong voor WHC. Een pass van Kevin Siemelink werd door Carlos Lopes Macedo voor het doel gebracht. Topscorer Jonathan van Marle liet de bal tegen buitenkant voet lopen en tikte tegendraads binnen, 0-1.

WHC bleef drukken om de voorsprong uit te bouwen. Meerdere kansen en mogelijkheden liet men onbenut. Zo brak de rust aan met een 0-1 voorsprong.

Tweede helft:
Ook na rust kwam WHC goed uit de start blokken. Een kopbal van Jonathan van Marle zeilde net over de lat. Jonathan van Marle schoot net voorlangs op een voorzet van Carlos Lopes Macedo. Mitchel Dijkhof probeerde het van net buiten de zestien, maar zag zijn inzet op de lat uiteen spatten. Daarna moest WHC terug omdat DOS ’37 wat meer opportunistischer ging spelen. Met Stef van der Velden als invaller erbij kwamen de gastheren steeds vaker voor het doel van WHC. Echter zonder grote kansen te creëren. WHC beperkte zich tot een aantal scherpe counters. Een iets minder overtuigend WHC kreeg het wat lastiger en vergat om de 0-2 te maken.

Het venijn zat hem weer in de staart van de wedstrijd. Een communicatie fout leidde de gelijkmaker in. Stef van der Velden claimde het doelpunt,1-1. WHC gaf alles en probeerde nog wat te forceren en dat lukte. Een pass werd verlengt door Jesse van ’t Ende. Özhan Kardag wilde net afronden maar werd vast gehouden. Vincent Oosterkamp schoot de 1-2 binnen voor WHC. In blessuretijd ging het dan toch nog mis. Door een fout van doelman Jasper Kuiper die de bal bijna in eigen doel sloeg, was het Jasper van der Stouw die in een uiterste poging in eigen doel schoot, 2-2. En zo was het sprookje van in blessuretijd winnen ineens over en verspeelde WHC twee dure punten in strijd om het kampioenschap. De teleurstelling was groot.

Volgende week de topper tegen Bennekom om de strijd van de tweede periode. WHC moet winnen om die veilig te stellen.