WHC wint nipt in lastige wedstrijd

WHC 1

2 - 1

KHC 1

15'
Kevin Olaria (schot)
39'
45'
Brenn de Lange
57'
Lesley de Munnik (e.d.)
70'
Jeffrey de Nooyer
k. Isodora
85'
Lesley de Munnik
Jori Spang

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse D

Datum

1 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Timmer, L.

Accommodatie

Sportpark De Wiltsangh
Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Opstelling

Door Wout Ramaker

Wezep- WHC moest blijven winnen om in het spoor van Berkum te blijven die ogenschijnlijk een makkelijke middag in Hulzen tegemoet ging. KHC is voor WHC een lastig te bespelen tegenstander en dat bleek zeker het eerste halfuur waar KHC veel beter was. Later herstelden de Wezepers en kwam alsnog het heilige vuur. Al moest het weer uit de tenen komen. Robert Schonewille en Patrick Fijn waren geschorst deze middag.

De wedstrijd:
KHC begon veel beter dan de thuisploeg. Jeffrey de Nooijer schoot uit de draai waar Jasper Kuiper ten koste van een hoekschop redding bracht. Uit de hoekschop kopte Nick Notrot vol op de lat. Brenn de Lange schoot naast na goed voorbereidend werk van Ibrahim Tuncer die de hele wedstrijd een plaag bleef voor WHC. Na tien minuten, hoekschop drie en vier voor KHC nadat Jasper Kuiper door een stuit langs de bal heen trapte. Toen Kuiper een bal van achteruit wilde onderscheppen buiten de zestien was het wel raak. Kuiper mistte de bal volledig en Kevin Olaria kon rustig de bal in het lege doel schuiven,0-1.

De beleving en felheid was veel groter bij de gasten dan bij de gastheren. Na ruim twintig minuten een eerste doelpoging van WHC. Een vrije trap van dertig meter werd door Demi Loet-Loetoer onschadelijk gemaakt. Toch was dit de eerste tekenen van herstel van de thuisclub. Even later een snelle aanval via Jelle Post die Jonathan van Marle bediende. Zijn schot was recht in de handen van Loet-Loetoer.  Een vrije trap van Jeffrey de Nooijer op randje zestien verzandde in  blauwwitte muur.

Na het halfuur voerde WHC de druk verder op. Opnieuw een vrije trap van Vincent Oosterkamp die bijna de doelman verraste. Een volgende vrije trap zeilde via een verdediger net over de doellat. Zo kreeg WHC via de dode spelmomenten iets meer grip op het spel maar moest toezien dat KHC gevaarlijk bleef in de counter. Toen Jelle Post in de zestien nabij de achterlijn de bal wilde kappen werd hij onderuit gegleden en ging de bal op de stip. Vincent Oosterkamp belastte zich met dit buitenkansje. Ondanks dat Demi Loet Loetoer er nog aanzat, ging de bal strak in het doel,1-1.

WHC probeerde nog voor rust door te drukken. Opnieuw een vrije trap voor WHC die door Jasper van der Stouw rakelings werd over gekopt. Özhan Kardag werd net voor rust neer getrokken op rand zestien meter. Opnieuw was het Oosterkamp die aanlegde. De rebound van Jelle Post werd wonderbaarlijk gered door de doelman, via een hand en onderkant lat sprong de bal het veld weer in.

Tweede helft:
Daar waar WHC zoekende was het eerste halfuur door verschillende positie wijzigingen startte WHC in de tweede helft beter. Eerst diende zich al een mogelijkheid aan die nog kon worden bezworen door de KHC verdediging. Even later was het Vincent Oosterkamp die een prima steekpass losliet op de ingevallen Wim van ’t Ende. Zijn scherpe voorzet op Özhan Kardag werd door Nick Notrot in eigen doel gegleden,2-1. Kardag stond klaar om af te ronden.

Met nog een halfuur op de klok ging KHC in de achtervolging. Een omhaal van Yoshua van Marle werd door Jasper Kuiper in een uiterste poging over de lat getikt. Een hard schot van Jeffrey de Nooijer werd goed afgeblokt door Jasper van der Stouw. Op het middenveld werd WHC een paar keer fysiek afgetroefd en de bal voorlangs werd door Ibrahim Tuncer net gemist. Ook Vincent Oosterkamp moest een bal afblokken die gevaarlijk richting doel ging.
Er ontstond een flinke opstoot voor beide dug-outs toen de hele KHC bank geïrriteerd verhaal kwam halen. Schijnbaar werd de irritatie veroorzaakt door het verloop van de wedstrijd. Trainer Herman Oosterhaar van KHC meende daarom na afloop niet op de persconferentie te moeten verschijnen. Özhan Kardag had de nekslag voor KHC op de schoen maar schoot tegen de doelman op. KHC speelde een alles of niets spelletje en bracht WHC aan het wankelen. Na een actie van Wim van ’t Ende was het opnieuw Özhan Kardag die Loet Loetoer tot een uiterste krachtsinspanning dwong. Burak Alp zijn inzet zag er hoopvol uit maar Jasper Kuiper maakte zijn eerdere fout meer dan goed, door de bal katachtig over de lat te tikken. En zo won WHC opnieuw met het kleinst mogelijke verschil.

Volgende week speelt WHC de uitwedstrijd in Vriezenveen tegen DOS’37
Toeschouwers: 350
Foto's


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!