Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Door Wout Ramaker

Wezep- Na de verloren wedstrijd vorige week bij Berkum was WHC er alles aangelegen om herstel te bewerkstelligen. Tegen de Esch uit Oldenzaal zou dat moeten gebeuren. Dat het opnieuw weer een moeilijke wedstrijd zou worden had niemand verwacht. Het voetbal was meer dan acceptabel, kansen genoeg. Maar het scorend vermogen zou WHC op kunnen gaan breken dit seizoen. WHC heeft een abonnement op het winnen van wedstrijden met 1 doelpunt verschil. Op Carlos Lopes Macedo na, die geschorst was, een complete selectie deze middag.

De wedstrijd:
De wedstrijd was net een minuut oud toen Taco Reijnen balverlies leed op het middenveld. Een counter was geboren. De voorzet werd niet goed verwerkt en Koen Vehof kon met zijn linker aanleggen en schoot de bal verwoestend hard binnen,0-1. Een duur foutje en een opfrisser, een slaap uit de ogen wrijvend WHC trok ten aanval.

Zou de geschiedenis zich herhalen? Volgens de Esch trainer Erik Hazewinkel was zijn ploeg naar Wezep gekomen voor een stunt. De boost die het doelpunt gaf zou WHC lang heugen deze wedstrijd. WHC creëerde legio kansen en mogelijkheden, teveel om allemaal te benoemen. De ene keer een slim steekballetje van Mitchel Dijkhof op Jelle Post. Dan weer een poging van afstand van Robert Schonewille of Kevin Siemelink. Het was het allemaal net niet. De aanvalsgolven bleven richting vijandelijk doel stromen met af en toe een gevaarlijke counter van de gasten. Mitchel Dijkhof z’n schot ging via een verdediger naast maar dat kon ook haast niet anders met zoveel verdedigers in het doelgebied.

Jonathan van Marle had ook het geluk niet mee. Na een pass uit het achterveld werd de bal perfect aangenomen. Maar zijn lobje verdween net over de lat. De bal wilde er maar niet in. Mede door uitstekend keeperswerk van Lourens Derksen. Net na het halfuur was het opnieuw Dijkhof die op avontuur ging. Bij de derde passeerbeweging werd hij onreglementair gestuit. De vrije trap van Vincent Oosterkamp stuitte via onderkant lat het veld weer in. De rebound werd door Mark van Petersen onbeheerst overgeschoten.

Jonathan van Marle claimde een strafschop toen hij werd vast gehouden. Een schot van van Marle werd van de doellijn gehaald. Zware druk van WHC in de eindfase van de eerste helft. Maar ondanks nog enkele goede mogelijkheden ging WHC rusten met een 0-1 achterstand.

Tweede helft:
WHC ging op de voet voort zo als het eindigde in het eerste bedrijf. Met het creëren van kansen en mogelijkheden. Een 1/2 van Mark van Petersen met Kevin Siemelink eindigde op doelman Derksen. De poging van Jelle Post viel in het zijnet. Jelle Post had zijn dag en bleef maar gaan op de linkerkant. Hield de bal goed vast wanneer nodig en gaf voorzetten waar te weinig mee gedaan werd. Zo werden net als in de eerste helft veel kansen om zeep geholpen. Beide ploegen waren onverzettelijk. De een met verdedigen en WHC bleef maar gaan.

Het wachten was op het bevrijdende doelpunt. Toch moest WHC alert blijven op de tegenstoot van de Esch. Doelman Derksen groeide uit tot man van de wedstrijd aan de Esch kant. De onmogelijkste ballen wist hij uit het doel te ranselen. Jonathan van Marle en Vincent Oosterkamp schoten vrijstaand net naast. De druk werd groter en groter. Dan eindelijk in de 65e minuut was het Jelle Post die bij de tweede paal de gelijkmaker binnen kopte, 1-1. Men ging er maar eens goed voor zitten maar de Esch bleef stug verdedigen met veel manschappen achter de bal.

WHC bleef pompen, wat notabene aan de andere kant bijna een treffer opleverde voor de gasten. Patrick Fijn bracht redding ondanks dat er nog twee verdedigers bezit hadden genomen van de doellijn. Dat was schrikken maar de bal moest er nog in aan de andere kant. En veel tijd was er niet meer. Jasper van der Stouw drukte nog een bal naast de verkeerde kant van de paal. In blessure tijd nog een vrije trap voor WHC. Vincent Oosterkamp posteerde zich achter de bal. Opnieuw wist doelman Derksen te redden.

Toen Jelle Post opnieuw wilde inschieten werd hij geduwd van achteren en scheidsrechter Lips wees resoluut naar de stip. Minuut 94 liep inmiddels, hetzelfde scenario leek zich te voltrekken als in Oldenzaal. Vincent Oosterkamp voltrok het vonnis, 2-1. Een zucht van verlichting trok over sportpark Mulderssingel. Alles en iedereen van de Esch waren begrijpelijk vreselijk teleurgesteld en boos op de scheidsrechter. Twee keer in blessuretijd verliezen van WHC is erg zuur, volgens Erik Hazewinkel. Wiljan Mossing Holsteyn kon niet anders dan tevreden zijn over zijn ploeg. We hebben het afgedwongen, goed gespeeld. Alleen we hadden het veel eerder moeten afmaken maar daar hebben we het al vaker over gehad.

Volgende week speelt WHC uit in Vroomshoop tegen de plaatselijke Boys.