Opstelling WHC 1

Door Wout Ramaker

Berkum-  WHC leed zijn tweede verlies partij dit seizoen. Concurrent Berkum was te sterk deze middag tegen een WHC die niet het niveau van voor de winterstop haalde. Het zeer matige kunstgras was zeker niet in het voordeel van de Wezepers die graag spelen op natuurgras inclusief graspollen en modder. WHC kon wel compleet aantreden deze middag maar vergat uiteindelijk gelijk te spelen.

De wedstrijd:
WHC zette vroeg druk op Berkum die daardoor problemen kende in de opbouw, maar wanneer zij er uitkwamen wel direct gevaarlijk waren. Bij een aantal vervelende overtredingen trad de goed leidende scheidsrechter Wijma waarschuwend op. Na een kwartier kwam WHC op voorsprong. Na een mooie vooractie van Mitchel Dijkhof belandde de bal bij Jonathan van Marle. Deze bediende de geheel vrijstaande Carlos Lopes Macedo die beheerst intikte, 0-1.

Berkum probeerde direct terug te slaan bij een hoekschop. Mitchel Dijkhof haalde de bal bij de tweede paal weg. WHC onderschepte veel maar had moeite om door te voetballen door gebrek aan personeel voorin. Jelle Post dacht te kunnen scoren maar de pass van Dijkhof was net te hard. WHC speelde goed mee in die fase. Een vrije trap van Vincent Oosterkamp werd ternauwernood door doelman Dominic van Hoof uit de onderste hoek geranseld. Even later was het hectisch voor het Berkummer doel maar wisten ze toch uit te verdedigen. Een schot van Mitchel Dijkhof trof geen doel.

Een persoonlijke fout van Patrick Fijn leidde de gelijkmaker in. Johnsen Bacuna ontfutselde Fijn de bal en zijn voorzet op maat was goed besteed aan Chris van der Meulen die de 1-1 binnen schoot. Vanaf dat moment ging de wedstrijd gelijk op met mogelijkheden aan beide kanten. 5 minuten voor rust nam WHC opnieuw de leiding. Jelle Post verschalkte Dominic van Hoof door de benen, 1-2.

Op slag van rust sloeg Berkum terug. Een hoekschop van Chris van der Meulen leek houdbaar voor Jasper Kuiper, gaf aan dat hij de bal had maar ging er onder door. Jason Huisman maakte dankbaar gebruik en kopte de gelijkmaker binnen, 2-2.

Tweede helft:
Een wat makkelijker spelend Berkum verraste WHC bijna. Uit een hoekschop van WHC volgde een snelle counter die Jasper Kuiper op het nippertje redde. Een schot van Youp Kok werd door doelman Kuiper weg gebokst. WHC had teveel bal verlies op dat moment. Dat leidde ook de voorsprong in voor Berkum. Johnsen Bacuna scoorde met een hard diagonaal schot in de lange hoek, 3-2.

WHC probeerde de bakens te verzetten een schot van Mitchel Dijkhof verdween over de kruising. Uit een vrije trap van Vincent Oosterkamp kopte Jonathan van Marle naast. De grootste kans op de gelijkmaker was voor Jonathan van Marle. De anders zo trefzekere van Marle schoot twee keer vrijstaand in na een assist steekpass van Carlos Lopes Macedo. Tot twee keer toe redde Dominic van Hoof knap.

Een steekbal van Chris van der Meulen werd doorzien door Jasper Kuiper. Daarna een fase waarin weinig werd gevoetbald. Veel geblesseerde Berkum spelers met wissels tot gevolg. De momenten dat er gespeeld kon worden een paar vervelende overtredingen die Berkum een rode kaart koste. Al met al speelde Berkum de wedstrijd slim uit. WHC speelde beter dan de afgelopen weken maar het was tegen Berkum deze keer niet goed genoeg.

Volgende week kan WHC zich thuis herstellen tegen de Esch uit Oldenzaal. Bennekom verloor ook dus Berkum is de nieuwe koploper, maar dat kan volgende week zo weer anders zijn.