WHC boekt ruime overwinning op FC Zutphen

FC Zutphen 1

0 - 4

WHC 1

Thomas Theloessen
66'
Sebastiaan van Laar
73'
Mark Bloemendaal
75'
75'
Vincent Oosterkamp (vrijetrap)
Daniel Opoku Agyemang
79'
Bas Jansen
Radjinher Banwari
84'
Sebastiaan van Laar
85'
Jort Bleumink
Sebastiaan van Laar
89'
90'
Özhan Kardag (intikker)

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse D

Datum

18 februari 2017 14:30

Scheidsrechter

Spoler, R.S.

Accommodatie

Sportpark De Wiltsangh
Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Opstelling WHC 1

Door Wout Ramaker

Zutphen- Na de winterse perikelen van de afgelopen weken moest WHC aantreden tegen FC Zutphen. Een voor WHC gevaarlijke tegenstander. Mede doordat de gastheren de laatste drie wedstrijden wisten te winnen. Vorig seizoen werd een moeizame 1-1 behaald. WHC heeft goed kunnen trainen afgelopen week. Dinsdag werd in Oosterwolde getraind op kunstgras en donderdag gewoon op het vertrouwde “Mulderssingel”. WHC kon volledig aantreden deze middag. Het werd een mooie middag voor de Wezeper formatie, de concurrentie verspeelde dure punten en WHC heeft nu de minste verliespunten.

De wedstrijd:
FC Zutphen begon fel met een aantal overtredingen op het middenveld. Een kopballetje van Joshua Palm viel recht in de armen van WHC doelman Jasper Kuiper. Een voorzet van Mitchel Dijkhof werd door doelman Marijn Sangers weg gebokst.
De felle duels op het middenveld deden de scheidsrechter regelmatig besluiten een gesprek aan te gaan met de zondaar. WHC nam langzaamaan het heft in handen. Een voorzet van Carlos Lopes Macedo werd afgeblokt. Uit de hoekschop een scrimmage van kopduels voor het Zutphense doel. WHC werd steeds dreigender in deze fase.

Jelle Post kwam voorbij zijn tegenstander op de rechter flank maar zijn voorzet op Mitchel Dijkhof was niet helemaal op maat. Na 20 minuten de eerste en grote kans voor de gastheren. Een steekbal op Mark Bloemendaal die uit de rug van Robert Schonewille wegliep van Aldo Joachim, bracht Bloemendaal schuin voor het doel in vrije schietpositie. Zijn punter belandde op binnenkant paal recht in de handen van Jasper Kuiper. WHC kwam daar goed weg en was gewaarschuwd. Even later was het aan de andere kant wel raak. Een voorzet van Mitchel Dijkhof stuitte hoog over een verdediger heen.
Topscorer Jonathan van Marle wist hier wel raad mee en schoot de bal droog hard onder in de hoek, Marijn Sangers was kansloos.

Even later was het Carlos Lopes Macedo die Niek Bakkerweerd uitspeelde in de zestien. Hij werd aangetikt en de bal ging op de penaltystip. De inzet van Vincent Oosterkamp was te matig waardoor Marijn Sangers de bal pakte. WHC liet daarmee de kans op een vroege beslissing in de wedstrijd liggen. Door slecht uitverdedigen vanuit het centrum kwam Kevin Siemelink door goed druk te zetten in balbezit.
Opnieuw was het Marijn Sangers die nu Kevin Siemelink van het scoren afhield en hiermee zijn ploeg in wedstrijd hield. Het meeste gevaar van Zutphense kant begon bij Mark Bloemendaal. Een schot van afstand verraste Jasper Kuiper niet. Een gevaarlijk ogende vrije trap van dezelfde Bloemendaal werd door Jasper van der Stouw goed weggewerkt.
Een mooie wreeftrap van Robert Schonewille zeilde net over het doel. Zo golfde het spel op en neer waarbij WHC het meest dreigend was. Aldo Joachim kreeg nog een goede mogelijkheid op een pass van Bloemendaal maar het was opnieuw Jasper van der Stouw die ertussen zat. FC Zutphen had het erg lastig achterin met de boomlange Jonathan van Marle die constant verwarring zaaide. Zo gingen beide teams de rust in met de tussenstand van 0-1.

Tweede helft:
Gelijk in de tweede helft een aanval over links. Jelle Post lette niet goed op en bleef achter de verdediger staan en zo ging de eerste kans na rust verloren. FC Zutphen probeerde de aansluittreffer te forceren. Het was een inzet van Mark Bloemendaal, Jasper Kuiper viel boven op de bal en klaarde die klus. Mark Bloemendaal had toch wel erg veel vrijheid af en toe. ‘Omdat Bloemendaal het hele veld over sleurt offer ik daar geen speler aan op,’ aldus WHC trainer Wiljan Mossing Holsteyn. Op rechts ging Jelle Post er weer eens vandoor, zijn inzet werd door Sangers naast getikt. Via de andere kant was het Carlos Lopes Macedo die er vandoor ging, maar zijn inzet was veel te slap. Zo gingen er toch wat mogelijkheden verloren aan WHC kant.

FC Zutphen had de hoop op punten nog zeker niet verloren. WHC maakte het zich ontzettend moeilijk in die fase door de mogelijkheden niet te benutten. Daniel Opoku zijn inzet verdween ruim naast het Wezeper doel. Ook de inzet van Carlos Lopes Macedo die doorkwam op links werd op het laatste moment aangeraakt en ging naast. WHC moest toestaan dat FC Zutphen af en toe gevaarlijk doorkwam. Jasper Kuiper overleefde 3 gevaarlijke inzetten en kwam als winnaar uit de strijd.

WHC wisselde ondertussen Mitchel Dijkhof voor Özhan Kardag en Mark van Petersen  kwam voor Carlos Lopes Macedo. Met deze verse krachten probeerde WHC de bakens te verzetten. Jonathan van Marle was weer de initiatiefnemer en gaf de aanleiding naar zijn tweede doelpunt. Eerst poeierde hij op doelman Marijn Sangers die bekwaam redde. Uit de hoekschop kopte Jonathan van Marle zelf binnen, 0-2.

Drie minuten later een vrije trap voor WHC, Vincent Oosterkamp meldde zich. Hij had nog wat goed te maken na de gemiste strafschop. En dat deed hij en hoe. Met dodelijke precisie mikte hij de bal vanaf 20 meter onhoudbaar in de kruising, 0-3. En zo besliste WHC de wedstrijd door binnen drie minuten twee keer te scoren. FC Zutphen bleef doorgaan en dat sierde de ploeg. WHC had met gemak een nog grotere score neer kunnen zetten maar dat zou wel geflatteerd geweest zijn geweest.

Özhan Kardag probeerde de score nog een beter aanzien te geven. Zijn eerste inzet ging via een verdediger net naast. Zijn tweede inzet raakte buitenkant paal. Ondertussen moest Patrick Fijn zijn doelman nog een keer te hulp komen door de bal uit het doel te koppen. De derde poging van Özhan Kardag was raak na een uitstekende assist van Jonathan van Marle, 0-4. En zo won WHC toch onverwacht ruim van het lastige FC Zutphen.

In de nabeschouwing op FC ZutphenTV zei WHC trainer Wiljan Mossing Holsteyn blij te zijn met de overwinning die enigzins geflatteerd was. Ook vond hij dat de achterhoede het beter had gedaan dan de voorhoede. WHC loopt zeker niet met de kop in de wolken en het voetbal moet beter aldus Wiljan Mossing Holsteyn. WHC profiteerde van het punten verlies van Berkum en DUNO en heeft nu de minste verliespunten. Volgende week is WHC vrij en 4 maart gaat WHC op bezoek bij Hulzense Boys. Dit is een inhaal wedstrijd.

Toeschouwers: 350

Link naar interview  Wiljan Mossing Holsteyn FC Zutphen Internet TV
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!