WHC pakt tweede periodetitel.

WHC 1

5 - 1

Bennekom 1

30'
Martijn Klein Holte (schot)
33'
Özhan Kardag (kopbal)
49'
65'
Derek de Bruijn
Emran Barakzai
65'
Niek van Ginkel
Redouan Hazzat
70'
Sander Dominicus
Lennart Rekmans
Jelle Post (intikker)
74'
Özhan Kardag (intikker)
80'

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse D

Datum

15 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Assink, F.

Accommodatie

Sportpark De Wiltsangh
Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Opstelling

Door Wout Ramaker

Wezep- Zaterdagmiddag was dé wedstrijd van het seizoen tot nu toe. De tweede periode titel stond op het spel. Maar ook de stand in de competitie deed nog ter zake. WHC naderde Berkum tot op 1 punt, door zelf te winnen van Bennekom. Berkum verloor van DUNO die volgende week op bezoek komt op sportpark Mulderssingel Bij vlagen een goed voetballend WHC deed dus wat het moest doen, winnen. De selectie was compleet deze middag. De grote supportersschare maakten er mede een groot feest van. Met veel vuurwerk en blauwwitte rook werd de wedstrijd ingeluid.
De wedstrijd:
WHC begon uitstekend aan de wedstrijd. Een mooie actie van Mitchel Dijkhof kon door Jelle Post net niet onder controle gebracht worden. Uit de hoekschop die volgde kopte Jasper van der Stouw geheel vrijstaand raak, 1-0. Toen de blauwwitte rook was opgetrokken begon Bennekom aanstalten te maken richting het Wezeper doel. een schot van Derk de Bruin werd door doelman Jasper Kuiper weg gebokst. WHC counterde meteen, maar de pass van Carlos Lopes Macedo bereikte Jonathan van Marle net niet. WHC probeerde de vroege voorsprong uit te bouwen. Jelle Post kwam twee keer in vrije schiet positie maar de bal viel net langs de verkeerde kant van de paal. Na precies een halfuur kwam Bennekom op gelijke hoogte toen Jasper van der Stouw de bal van de voet liet springen. De bal werd ineens met curve door Martijn Klein-Holte over doelman Kuiper in het doel geschoten,1-1. WHC raakte niet van slag en ging weer op zoek naar de voorsprong.
De geblesseerde Kevin Siemelink liet nog een laatste pass los op Jonathan van Marle die prima voorzette. Mitchel Dijkhof controleerde en schoot via binnenkant paal binnen, 2-1. Opnieuw een mokerslag voor Bennekom die net in de wedstrijd begon te komen. Bennekom deed nog wel wat terug met een gevaarlijke kopbal en een aantal hoekschoppen die niets opleverden. Mitchel Dijkhof en Carlos Lopes Macedo vuurden nog een paar keer op het vijandelijke doel maar niet secuur genoeg.
Tweede helft:
Ook na rust kwam WHC goed uit de startblokken. Jonathan van Marle pikte op het middenveld de bal op en stak over. Zijn pass op Carlos Lopes Macedo was in orde. De voorzet werd door Özhan Kardag prachtig binnen gekopt, 3-1. Even later kon Özhan Kardag de wedstrijd al in het slot gooien maar strandde op doelman Christian de Haan. Er kwam steeds meer ruimte voor WHC. Zeker na de aanvallende wissels die Bennekom had ingezet om de wedstrijd alsnog te doen kantelen. WHC verdedigde taai en counterde naar hartenlust, niet altijd met het gewenste resultaat. Jasper Kuiper moest nog een keer flink aan de bak op een inzet van dichtbij en deed dat met verve.
Toen WHC na weer een snelle uitval met 3 tegen 2 kwam te staan was het raak. Jelle Post overvleugelde zijn tegenstander en schoof de bal langs doelman de Haan, 4-1. De wedstrijd was hiermee gespeeld. De prima tegendraadse intikker van Özhan Kardag maakte het succes compleet, 5-1. WHC won hiermee dik verdiend de tweede periode en kan zich opmaken voor een spannend slot van de competitie en nacompetitie, waarin alles nog mogelijk is.

Toeschouwers: 600

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!