WHC moeizaam langs geplaagd DETO

WHC 1

2 - 1

DETO 1

44'
Frank Smit (kopbal)
48'
Reno Timmerman
59'
Koen Fleer
Aebe Kram
75'
Mike Kerr
Mark Koetsier
80'
Tom Smoes
Jonathan van Marle (scrimmage)
83'
83'
Jerry van Staa
Arjen Pol
87'
Wybe Kram
90'
Arjen Pol

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse D

Datum

4 februari 2017 14:30

Scheidsrechter

Besselsen, J.

Accommodatie

Sportpark De Wiltsangh
Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Opstelling

Door Wout Ramaker.

Wezep- Zaterdagmiddag speelde WHC de eerste thuiswedstrijd in 2017 en was het de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Er werden 5 oefenwedstrijden gespeeld met wisselend succes.Trainingen werden afgewerkt op verschillende locaties wat veel gereis en improvisatie met zich meebracht, niet ideaal om weer in de flow van voor de winterstop te komen. Jasper van der Stouw kon in verband met een blessure niet spelen. Zodoende werd Kevin Siemelink naar het hart van de verdediging gezet. DETO, dat trainer Walter Weghorst ontsloeg na de magere resultaten, hoopte op een schokeffect bij de spelersgroep. Helaas voor DETO pakte dat niet goed uit. ‘Maar gezien het vertoonde spel kunnen ze hier wel mee verder’, aldus nieuwe trainer Jos van der Veen.

De wedstrijd:
WHC kwam uitstekend uit de startblokken. Een voorzet van Jelle Post werd door Maarten Booyink net voor de voeten van Carlos Lopes Macedo weggetikt. De eerste redding van doelman Anthony van Zaltbommel was op een gevaarlijk schot van Carlos Lopes Macedo vanaf 30 meter. Even later was het opnieuw Carlos Lopes Macedo die vanaf links een voorzet losliet. Jonathan van Marle, die in Vriezenveen er 2 inkopte, was opnieuw succesvol. Met een mooie boog kopte hij over de uitgekomen doelman, 1-0. WHC had het initiatief stevig in handen maar deed er verder niet zo veel mee.

DETO kwam goed weg toen Maarten Booyink niet de bal, maar duidelijk Carlos Lopes Macedo op de benen raakte binnen het strafschop gebied, scheidsrechter Besselsen wuifde het weg. Zodoende kon DETO zich in de wedstrijd knokken, mede door veel foutieve passes van de Wezepers. Ook waren de afstanden onderling vaak te groot. Kevin Siemelink moest flink wat reparatiewerk uitvoeren in de verdediging. Net voor het halfuur was het eerste gevaar voor het WHC doel toen Qays Shayesteh vanaf een meter of 10 ruim overschoot. Inmiddels waren beide teams in een zeer matige fase beland.

WHC maakte regelmatig verkeerde keuzes en passes kwamen niet aan. Hierdoor kon DETO in de omschakeling wat terug doen. Een voorzet van Mike Kerr werd feilloos binnen gekopt door topscorer Frank Smit, 1-1. Er moesten zeker een paar tandjes bij na rust.

Tweede helft:
Direct na de rust was het Jelle Post die op rechts ervandoor ging. Doelman Anthony van Zaltbommel redde de 1 op 1 situatie, de kans ging verloren. In de rust had WHC trainer Wiljan Mossing Holsteyn, Özhan Kardag gebracht voor Mark van Petersen om nog meer druk naar voren uit te oefenen. Ook speelde men nu met 3 man achterop. Kevin Siemelink werd naar het middenveld doorgeschoven. Duidelijk een risico met de achterliggende gedachte ‘Voetballen om te winnen.’

Het eerste kwartier was een afspiegeling van de matige fase in de eerste helft. Na een uur spelen kwam er meer vuur in de wedstrijd. De omhaal van Özhan Kardag had meer verdiend maar ging jammerlijk voorlangs. Aan de andere kant was het Frank Smit met kruit in de schoenen. Zijn inzet belandde vol op de paal. Het spel ging nu over en weer. Jonathan van Marle had een schietkans op aangeven van Kevin Siemelink, maar de doelman redde opnieuw en hield zijn ploeg opnieuw in de wedstrijd.

Linksback Tom Smoes had na rust een paar goede acties in huis en probeerde het van een afstand met gevaarlijke schoten. Een vrije trap op de rand van het strafschop gebied na een overtreding op Jonathan van Marle, werd genomen door specialist Vincent Oosterkamp. De bal werd onderweg aangeraakt en dreigde in de andere hoek te vallen. Doelman van Zaltbommel redde fabuleus met de voet.

Er lag behoorlijk wat ruimte voor DETO om tot aanvallende activiteiten te komen. Opnieuw was het Tom Smoes die Jasper Kuiper testte van afstand. Een steekpass van Mitchel Dijkhof was op maat maar de voorzet van Özhan Kardag veel te slap. Ook de kopbal van Kardag was niet succesvol. De tijd begon te dringen en het kon zeker beide kanten opvallen.
Uit een hoekschop ontstond dan toch het zo begeerde doelpunt voor de blauwwitte formatie uit Wezep. Topscoorder Jonathan van Marle kwam als winnaar uit scrimmage naar voren, met de knie werkte hij de bal binnen. Het was alweer zijn tiende in competitieverband, waarvan 4 keer tegen DETO dit seizoen.

Een diepe bal op Frank Smit leek gevaarlijk, maar Jasper Kuiper was er net op tijd bij om dit onschadelijk te maken. WHC wisselde nog 2 keer om druk op DETO te houden in de laatste 5 minuten. De beide van ’t Endes, Jesse en Wim, kwamen in het veld voor Mitchel Dijkhof en Jelle Post. Na een stevige tackle op de bal van Jesse van ’t Ende, sloeg even de vlam in de pan. Na wat duw en trek werk was dit redelijk snel gesust. Scheidsrechter Besselsen nam wel een heel bijzonder besluit. Hij riep aanvoerders Vincent Oosterkamp en Wybe Kram bij zich en gaf hen een gele kaart terwijl beiden niet waren betrokken bij het voorval. De wedstrijdbeelden zullen moeten uitwijzen of dit nog een staartje krijgt.

Ver in blessuretijd floot Besselsen af en kon WHC 3 punten bijschrijven. Het was één van de mindere wedstrijden dit seizoen. ‘Maar als je mee wilt doen in de top 4, moet je slechte wedstrijden ook winnen’, aldus Jonathan van Marle na afloop in het interview met Alfred Bijsterbosch in de studio van WHC Club TV. DETO trainer Jos van der Veen gaf aan dat zijn team nog niet fit genoeg was voor het nieuwe spelsysteem, maar dat er een stapje is gezet en dat zal ook wel moeten, want het aftellen is begonnen.

IJs en weder dienende speelt WHC volgende week thuis de kraker tegen Bennekom. Aanvang van de wedstrijd om 14.30 uur.

FOTO'S van de wedstrijd


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!