Zuinige overwinning brengt WHC in koppositie (video)

Hulzense Boys 1

0 - 1

WHC 1

Gregor van der Zande
29'
Jorn Hegeman
Devin Poorterman
31'
Jorg Roetgerink
43'
Thomas Schottert
Maikel Velt
79'
Malke Gecer

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse D

Datum

4 maart 2017 14:30

Scheidsrechter

Dijk, Jan van

Accommodatie

Sportpark De Wiltsangh
Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Opstelling WHC 1

Hulzen(Nijverdal)- Na opnieuw een onderbreking in het competitieprogramma speelde WHC de inhaalwedstrijd tegen Hulzense Boys. In de eerste ontmoeting speelde WHC de tegenstander van de mat en won met 7-1. Hulzense Boys dat tegen degradatie vecht zou zich niet zomaar gewonnen geven deze middag. WHC was op volle sterkte aanwezig en kon bij winst de leiding nemen in de 1e klasse D.

De wedstrijd:
WHC begon voortvarend, Jelle Post werd op rechts weggestuurd door Mitchel Dijkhof maar werd vastgehouden. De vrije trap bracht WHC niets. Een goede pass van Patrick Fijn op Carlos Lopes Macedo maar de voorzet viel achter het doel, terwijl Jelle Post geheel vrij stond bij de tweede paal. Daarna nam Hulzense Boys even het initiatief over. Met name spits Menno Kamphuis was hierbij gevaarlijk. Een voorzet van Kamphuis viel bij Maikel Velt voor de voeten maar zijn inzet was te slap. Even later was het Menno Kamphuis zelf die een poging waagde, maar WHC goalie Jasper Kuiper was alert.

De gastheren speelden vaak met veel mensen achter de bal en het was zoeken naar een gaatje voor de Wezeper aanvallers. WHC haalde te weinig rendement uit de vele vrije trappen en hoekschoppen toen de druk werd opgevoerd. Heel vaak was het net niet, mede door goed keeperswerk van Rene Kamphuis. Vincent Oosterkamp kon met zijn vrije trap doelman Kamphuis niet verrassen.

WHC speelde matig maar had wel een aantal goede momenten maar het doelnet werd niet gevonden in die fase. Na ruim een halfuur een beste kopbal van Jonathan van Marle die door doelman Kamphuis met een katachtige reactie over de lat werd getikt. WHC had grip op de wedstrijd en gaf weinig of niets meer weg. Mitchel Dijkhof kreeg op tien meter een dot van een kans. Nam de bal ineens op de slof, maar weer was het Kamphuis die redding bracht.

Even later een overtal 3 tegen 2 situatie, echter Carlos Lopes Macedo ging voor eigen succes en schoot naast. In blessuretijd kreeg Jasper Kuiper de bal en schoot veruit richting Jonathan van Marle. De bal stuitte op het matige kunstgras hoog op over de verdediger. Jonathan van Marle wist met die mogelijkheid wel raad en boog de bal over de uitgekomen Kamphuis in het doel, 0-1. Dit doelpunt kwam op een goed moment en was zeker nodig gezien het verloop van de tweede helft.

Tweede helft:
WHC kwam goed uit de startblokken en probeerde de wedstrijd snel te beslissen. Een voorzet van Mitchel Dijkhof leek goed totdat Jonathan van Marle onderuit gleed. Een voorzet van Carlos Lopes Macedo werd door Jelle Post op doel geschoten maar weer was het doelman Kamphuis die goed ingreep.

Na ruim een uur was het Carlos Lopes Macedo die het probeerde maar zijn schot zeilde net over het doel. WHC verzuimde dus in die fase de wedstrijd te beslissen en maakte het zichzelf weer onnodig lastig. Ballen kwamen niet meer aan en men verloor de stevige grip op de wedstrijd. Hulzense Boys rook dat er misschien met een gelukje wat te halen viel. Een schot van Jasper de Jong ging net voorlangs. Devin Poorterman zag zijn inzet met de voet worden gekeerd door Jasper Kuiper die WHC daarmee op voorsprong hield.

De laatste tien minuten creëerde WHC nog een enkele mogelijkheid. Een schot met het verkeerde been van Jonathan van Marle verdween over het doel. Daarna floot de goed leidende scheidsrechter Jan van Dijk uit Dronten af. Door de magere overwinning die toch 3 punten opleverde nam WHC de koppositie over van Berkum. Bennekom dat won van DUNO staat nu gelijk met Berkum op 1 punt van WHC.

De vele WHC supporters zongen de blauwwitte formatie na afloop toe. Volgende week de kraker Berkum-WHC.

Toeschouwers: 250


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!