WHC wint in ouderwetse derby van Nunspeet

WHC 1

1 - 0

Nunspeet 1

26'
Marcel Huisman
Sijmon Eenkhoorn
39'
Tom IJzerman
40'
55'
Maikel Lange
64'
Darryl van den Anker
Wahid Shimeri
77'
Kevin Scholten
Marnix Tissingh
82'
Wahid Shimeri
84'
Gieljan Tissingh

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse D

Datum

10 december 2016 14:30

Scheidsrechter

Mesbah, C.

Accommodatie

Sportpark De Wiltsangh
Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Opstelling


Door Wout Ramaker.

Wezep- Zaterdagmiddag stond in het teken van de revanche van de nederlaag een paar weken geleden. Nunspeet won toen de bekerwedstrijd geflatteerd met 0-3. Competitie is dan toch weer anders, het is 1 van de 26 wedstrijden over het seizoen. Voorlopig is WHC baas in eigen huis en dat veranderde zaterdagmiddag niet. WHC is niet gul met het zich zelf belonen anders was de wedstrijd snel gespeeld geweest. De spanning werd er tot en met de laatste minuut ingehouden. Opnieuw was het vele publiek winnaar deze middag.

De wedstrijd:
WHC startte in dezelfde opstelling als vorige week tegen SVZW. Nadat de kruitdampen en de blauwe rook was verdwenen, ging WHC meteen vol de strijd aan. Een schitterende aanval via ondermeer Mitchel Dijkhof en Jonathan van Marle stelde Carlos Lopes Macedo in staat om de score te openen. Alleen voor doelman Henrico Abma faalde hij jammerlijk. Even later een nieuwe 100% kans toen doelman Abma verkeerd uitschoot en Jelle Post de bal onderschepte. Zijn steekbal op Jonathan van Marle was goed. De voorzet werd door Carlos Lopes Macedo rakelings over de kruising gejaagd.

Dat was het moment dat Nunspeet wat ontwaakte. Jerrol Poot vertrok op rechts en kwam in de zestien in balbezit. Jasper Kuiper was er als de kippen bij en raakte schijnbaar bal en man. De scheidsrechter zag er geen strafschop in en liet doorspelen. Even later een hoekschop voor Nunspeet die door Lars ten Dolle werd over gekopt. Na een uitstekende actie van Jelle Post vond Carlos Lopes Macedo opnieuw Henrico Abma op zijn weg. WHC moest uitkijken dat het na het missen van de kansen niet het lid op de neus kreeg.

Ondertussen moest Marcel Huisman geblesseerd het veld verlaten voor Sijmen Eenkhoorn. WHC probeerde opnieuw aan te zetten. Een steekbal van Robert Schonewille op Carlos Lopes Macedo verdween over de achterlijn met een hoekschop als gevolg. Uit de hoekschop schoot Kevin Siemelink met links via bovenkant lat over. Na een half uur te hebben gespeeld had WHC het beste van het spel. Nunspeet kon zich beperken tot af en toe een uitval via Darryl van den Anker.

Dan in minuut 39 was het opnieuw Carlos Lopes Macedo die er op links vandoor ging. Zijn voorzet werd onderschept door een handsbal. Scheidsrechter Mesbah wees onverbiddelijk naar de penalty stip. Er werd veel geprotesteerd, Tom IJzerman kreeg hierbij geel voorgeschoteld. Vincent Oosterkamp belastte zich met de strafschop en joeg het leder keihard in de touwen, 1-0. Zo had WHC toch zijn fel begeerde en verdiende voorsprong te pakken net voor de rust.

Tweede helft:
Dezelfde spelers begonnen aan het tweede bedrijf. Nunspeet kwam wat beter de kleedkamer uit en probeerde de gelijkmaker te forceren. Schoten van Maikel de Lange en Darryl van den Anker werden door Jasper Kuiper onschadelijk gemaakt. Het duurde een kwartier voordat WHC weer gevaarlijk werd. Kevin Siemelink onderschepte de bal en bracht Jonathan van Marle in schietpositie. Deze schoot de bal hard en laag net naast het doel. Trainer Marcel Boudesteyn greep in en bracht Wahid Shimeri voor Darryl van den Anker en dat leverde direct gevaar op voor WHC.

Nadat Vincent Oosterkamp was opgelapt na in aanraking te zijn gekomen met de arm van Sijmen Eenkhoorn, was het Shimeri die een afstand schot losliet op Jasper Kuiper. Kuiper was alert en maakte deze onschadelijk. De spanning nam toe toen Jonathan van Marle werd gevloerd door IJzerman maar er werd voordeel gegeven. Het spel golfde op en neer in die fase. Een uitstekend hakballetje van Jelle Post bereikte net Jonathan van Marle niet. Özhan Kardag kwam voor Mitchel Dijkhof en Jonathan van Marle zakte een linie terug.

Het was opnieuw Shimeri die Jasper Kuiper testte maar die lette goed op. De spanning steeg ten top, werd de gelijkmaker gescoord of besliste WHC de wedstrijd? Een voorzet die voor Vincent Oosterkamp was bedoelt met een vliegend schot in zijn gedachten werd onderschept door Jelle Post die zijn inzet geblokt zag worden. WHC liet veel mogelijkheden liggen om tot uitgespeelde kansen te komen. De druk van Nunspeet nam toe zonder echter tot kansen te komen.

Net voor tijd was het Özhan Kardag die de mogelijkheid kreeg om de wedstrijd te beslissen maar meer dan tot een schampschotje kwam hij niet. Zo won WHC de wedstrijd en kan met een prettig gevoel de winterstop in met 30 punten uit 13 wedstrijden. Verder wens ik U en de uwen een gezegende Kerstdagen toe en een gezond en gelukkig nieuwjaar.

Toeschouwers: 1000

Foto's kijken

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!