Opstelling WHC 1

Door Wout Ramaker

Wierden- Voor een kleine 300 toeschouwers waarvan de meesten uit Wezep kwamen, moest WHC aantreden tegen Sport Vereniging Zwaluwen Wierden. In het verleden werden hier al vele onderlinge duels uitgevochten met wisselend succes. Beide teams stonden gelijk in punten dus was het zaak om zeker niet te verliezen om niet net voor de winterstop de directe aansluiting met de kop kwijt te raken. Op de website sprak SVZW over het uitpakken van Sinterklaas cadeautjes. Deze werden niet weggegeven deze middag. Het was keihard knokken voor een goed resultaat. Onverzettelijkheid en altijd gaan voor de volle winst gaf zaterdagmiddag de doorslag en zodoende de volle winst voor WHC in Wierden.

De wedstrijd:
Al in de derde minuut kreeg WHC de kans om de score te openen. Het was een pass van Jonathan van Marle op Jelle Post die schuin alleen voor doelman Raymond Beukeveld kwam maar strandde.  De rebound van Mitchel Dijkhof werd afgeblokt. Zo mistte WHC al in de beginfase een grote kans. Uit bal verlies van Robert Schonewille ontstond een kans voor SVZW, echter Jasper Kuiper redde uitstekend. Zo was de toon gezet in een gelijk opgaand duel waar SVZW iets makkelijker voetbalde en WHC iets te vaak de bal kwijt was. In minuut 17:17 was het WHC die de score openbrak.
De pass van Robert Schonewille op Carlos Lopes Macedo was op maat. De voorzet op Mitchel Dijkhof was schoon, het afmaken van Mitchel Dijkhof was wonderschoon. De bal verdween pal in de kruising, 0-1. Een mooie ruggensteun voor de Wezepers al vrij vroeg in de wedstrijd.

Een zwabberend schot die uiteindelijk ook nog snel daalde van Bas Woesthuis werd door Jasper Kuiper met de voet weggerost. In die fase had WHC de wedstrijd redelijk onder controle en kwam er mondjesmaat gevaarlijk uit.
Een hoekschop van Ferdi ter Avest werd weggewerkt door de WHC verdediging. SVZW groot en sterk probeerde WHC achteruit te drukken maar moest op zijn tellen passen bij de snelle omschakelmomenten van WHC. Bij opnieuw balverlies van SVZW kreeg Jonathan van Marle een goede schietkans maar deze ging over. Uit een hoekschop kopte Jonathan van Marle maar raakte de bal niet lekker. Zo ging WHC met een 0-1 voorsprong de rust in.

Tweede helft:
De bedoeling van SVZW was duidelijk, trainer Erik Assink bracht de grote sterke Kevin Aman en kuitenbijter Harm Jan Tip voor Mirko Zwiers en Darek Andrezjak. Aman moest voor meer aanvallende impulsen zorgen en Tip moest de snelle Jelle Post beteugelen. WHC had nog geen reden om het elftal te wijzigen. WHC begon weer goed in de tweede helft. Kevin Siemelink pakte een bal af, zijn voorzet richting Jonathan van Marle was net te lastig. Een vrije trap van Vincent Oosterkamp werd gepakt door goalie Beukeveld. Daarna was het SVZW die aanzette voor een beter resultaat. Het was Karlo Borghuis die een vrije trap in de zestien van WHC stuurde en Maarten Jansen toornde boven iedereen uit en kopte de gelijkmaker binnen, 1-1.

WHC kwam daarna in een moeilijke fase terecht. Ferdi ter Avest schoot vrijstaand net voor langs. Ondertussen was het Vincent Oosterkamp die met een vrije trap van 35 meter Raymond Beukeveld probeerde te verrassen. SVZW bleef komen. Kevin Siemelink niet meer helemaal okselfris werd gewisseld voor Özhan Kardag. Jonathan van Marle werd een positie teruggehaald voor meer evenwicht op het middenveld en Mark van Petersen kwam voor Carlos Lopes Macedo.

Eerst was het nog SVZW die aan zet was. Dewi Pierik kwam na een goede steekpass alleen voor Jasper Kuiper die zijn doel verkleinde. Zijn lob viel net over het doel. Ook kwam WHC goed weg toen opnieuw Maarten Jansen net over kopte. Toen het tweede doelpunt niet viel speelde WHC zich knap onder de druk van SVZW uit. WHC hield de organisatie, waar SVZW het middenveld in de omschakeling niet goed meer bezet hield en er steeds meer ruimte kwam. Beide teams speelden vol voor de overwinning.

Zo gezegd, WHC werd steeds gevaarlijker in de snelle omschakeling. Een schot van Mark van Petersen werd met de voet gered door doelman Beukeveld. Vincent Oosterkamp begon zich steeds nadrukkelijker met de aanval te bemoeien en profiteerde van de ruimte die SVZW liet. Oosterkamp stuurde Özhan Kardag weg op rechts en vond Mitchel Dijkhof die zich als een vis in het vrije water voelde. Zijn doelpoging werd gered door Beukeveld. WHC verzuimde in eerste instantie om de mogelijkheden tot grote kansen te benutten.

De WHC supporters voelden dat er wat te halen viel maar zou het gaan gebeuren? Weer een snelle aanval via Jelle Post bracht opnieuw Mark van Petersen in stelling die zijn schot weer geblokt zag worden. WHC zette vol aan met twee hoekschoppen en een vrije trap van Vincent Oosterkamp die gevaarlijk in de 5 meter viel. SVZW had wat overtredingen nodig om WHC af te stoppen en haalde zijn derde gele kaart op.

Minuut 90 brak aan en blessure tijd was hooguit 2 minuten. Jelle Post liep Harm Jan Tip nog maar eens een keer voorbij en vond de opnieuw vrijstaande Mitchel Dijkhof die open draaide en opende op Vincent Oosterkamp die op links opdook. Zijn afgemeten voorzet bij de tweede paal werd door Özhan Kardag met binnenkant van de schoen afgerond, 1-2. Dolle vreugde aan WHC kant.

Nog een doelpoging van SVZW die naast ging waarna de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot. ‘Dit is een overwinning die telt’ was de eensluidende conclusie na afloop in de WHC kantine.

Volgende week de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Nunspeet is de tegenstander waar WHC nog iets goed tegen te maken heeft, na de forse bekernederlaag een aantal weken terug. Aanvang 14:30