Jonathan van Marle pakt WHC bij de hand

WHC 1

2 - 1

Go Ahead K. 1

53'
Nick Bakker (kopbal)
55'
Bram van Enk
61'
Leroy Knol
74'
Nick Bakker
Wilbert Wessels
78'
82'
Tanju Sahin
André Timmerman
85'
Rienk van de Wetering
Yannick Groen

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse D

Datum

26 november 2016 14:30

Scheidsrechter

Besselsen, J.

Accommodatie

Sportpark De Wiltsangh
Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Opstelling

Door Wout Ramaker

Wezep- Opnieuw een derby op sportpark Mulderssingel, Go-Ahead Kampen was de tegenstander zaterdagmiddag. Zonder vaste waarde Jonathan van Marle moest WHC de wedstrijd beginnen. Het weer leek goed maar koud. Tijdens de wedstrijd begon de mist steeds dikker te worden wat het filmen van de wedstrijd bijna onmogelijk maakte. Gelukkig kon de wedstrijd worden uitgespeeld en de drie punten in Wezep worden gehouden.

De wedstrijd:
WHC begon gretig aan de wedstrijd met de les van vorige week in het achterhoofd. Een vrije trap van Mitchel Dijkhof ging maar net naast het Kamper doel. Mark van Petersen in de spits en Özhan Kardag aan de rechterkant gaven wat dreiging maar gescoord werd er vooralsnog niet. Een beter voetballend WHC kwam in de 14e minuut aan de leiding.
Een hoekschop van Robert Schonewille belandde voorbij de tweede paal waar Vincent Oosterkamp goed stond opgesteld. Hij kopte de bal op maat naar Carlos Lopes Macedo die de 1-0 liet aantekenen. Even later raakte Kevin Siemelink geblesseerd maar verbeet de pijn en liet zich niet wisselen.

WHC raakte het een beetje kwijt na een minuut of 20. Mahdi Doufikar was al dreigend maar alleen voor Jasper Kuiper ging hij onderuit. Volgens zeggen niets aan de hand maar scheidsrechter Besselsen zag er een strafschop in met een gele kaart voor Jasper Kuiper. Goalie Kuiper liet zich niet van de wijs brengen en pakte de strafschop. Vervolgens bleef het onrustig bij de Wezepers en leden ze te makkelijk bal verlies. Ook de tweede bal was vaker voor Go-Ahead.
Langzaam aan begon de mist over het veld te trekken wat het zicht belemmerde. Storend werk van de stofzuiger van WHC Kevin Siemelink bracht Robert Schonewille in een kansrijke schietpositie, na slecht uitschieten van doelman Tim Noordman. Zijn aangesneden schot was te matig. Een flinke tik op de enkel van Kevin Siemelink door oud teamgenoot Marc Hoekstra werd door de scheidsrechter niet als zodanig beoordeeld. Opnieuw moest Siemelink de pijn verbijten en hield er een kapotte sok aan over.

Tweede helft:
WHC begon opnieuw fel en creëerde een aantal goede mogelijkheden. Een kopbal van Özhan Kardag ging net over uit een voorzet van Mark van Petersen. Het schot van Carlos Lopes Macedo trof ook geen doel. Een achterover kopbal van Özhan Kardag mistte de richting. De druk van WHC nam toe. Een steekpass van Kevin Siemelink bereikte Mark van Petersen die alleen richting het doel kon maar werd door Bram van Enk gestuit. Van Enk had geluk dat er een verdediger mee liep anders was rood op zijn plaats geweest en kwam nu met geel goed weg.

De ingevallen Jonathan van Marle pakte een bal goed af en liet meteen zien dat hij er was. Özhan gaf de voorzet maar niemand stond op de goede plaats. Toch waren het de gasten die op gelijke hoogte kwamen. Een voorzet viel bij de tweede paal, waar Jasper Kuiper onder de bal doorging en de tweede paal volledig ongedekt was. Daar kon Nick Bakker makkelijk binnen koppen, 1-1. Vanaf dat moment kon de wedstrijd beide kanten op en het spel ging over en weer.
Uit een counter van WHC via Kevin Siemelink en Taco Reijnen viel de bal voor de voeten van Carlos Lopes Macedo die vrijstaand de bal over het doel roste. Uit een hoekschop moest doelman Tim Noordman 3 doel pogingen onschadelijk maken en hield Go-Ahead in de wedstrijd. Een mooi aangesneden schot van Robert Schonewille spetterde uiteen op de kruising.

Uit de mist verscheen opeens Madih Doufikar oog in oog met Jasper Kuiper die uitstekend redde. Spektakel was geboren in de loop van de tweede helft met nog altijd de 1-1 stand op het scorebord. Jonathan van Marle bracht daar verandering in. Uit een hoekschop van Robert Schonewille uit de “kule” waaruit al vaker werd gescoord, kopte topscorer Jonathan van Marle prima binnen, 2-1. Niet onverdiend op dat moment gezien de kansen en mogelijkheden.
WHC vergat zoals wel vaker de wedstrijd te beslissen en gaf zowaar de overwinning bijna weg toen de ingevallen Wessels van dichtbij naast kopte. Zo ging Go-Ahead Kampen de mist in en kwam WHC er met een overwinning uit.
Toeschouwers: 400

Alle foto's
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!