WHC pakt punt in topper tegen Duno D.

DUNO D 1

1 - 1

WHC 1

Joost Ebergen
32'
Carlos Dos Santos
39'
Shapoul Ali
Purel Fränkel
60'
Faisal Kaouass (schot)
74'
Ryan Bouwmeester
84'

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse D

Datum

12 november 2016 14:30

Scheidsrechter

Munster, M. van

Accommodatie

Sportpark De Wiltsangh
Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Opstelling WHC 1

Door Wout Ramaker

Doorwerth- In een prachtige omgeving met herfstkleurige bossen speelde WHC de tweede topper op rij tegen nummer 3 van de ranglijst DUNO Doorwerth. Gezien de accommodatie een vijfde klasser dat niet is mee gegroeid met de voetbalkwaliteiten van het eerste elftal, dat bulkt van talent. Jammer dat er zo weinig supporters waren van DUNO kant, het veld werd omzoomd door WHC supporters. Kevin Siemelink, geschorst, Marc van Petersen ziek waren niet inzetbaar.

De wedstrijd:
WHC probeerde meteen vroeg druk te zetten en de wedstrijd onder controle te krijgen maar DUNO voetbalde zich er een aantal malen goed onderuit. In minuut 8 was het Roy Talsma die het van afstand probeerde. De afgemeten bal viel over de iets te ver voor zijn doel staande Jasper Kuiper op de lat. Dat was niet de enige dreiging van DUNO. WHC had het meeste bal bezit maar de kansen waren aan de andere kant te noteren. Topscorer van DUNO, Carlos Dos Santos, was dreigend over links maar Jasper van der Stouw kon ten koste van een hoekschop het gevaar er uithalen.

WHC probeerde het wel maar kon niet echt tot kansen komen. Even later was het opnieuw Roy Talsma die bij de tweede paal over schoot. Ook Anass Aamri kreeg een kans maar schoot ruim voorlangs. Carlos Dos Santos schijnbaar al geblesseerd aan de wedstrijd begonnen viel uit na al een paar keer op het veld te hebben gelegen met waarschijnlijk een ribblessure. Het eerste prikje werd uitgedeeld door Mitchel Dijkhof die een vrije trap probeerde binnen te schieten maar doelman Ruben te Witt lette goed op.
Jelle Post die het lastig had in de kleine ruimte op rechts werd omgewisseld met Carlos Lopes Macedo, die in de kleine ruimte iets beter uit de voeten kan. Deze omzetting door WHC trainer Wiljan Mossing Holsteyn werd bijna direct uitbetaald. Met een geweldige actie tussen 2 man in speelde Carlos Lopes Macedo Jonathan van Marle aan die strak laag en hard binnen schoot; 0-1.

In deze fase was WHC de bovenliggende partij. Een vrije trap van Mitchel Dijkhof bracht geen succes. Zijn steekbal op Carlos Lopes Macedo was net te hard. Twee hoekschoppen volgden, Jonathan van Marle was dichtbij en een scrimmage voorkwam een doelpunt. Aan de andere kant net voor rust was het Anass Aamri die nog een keer dreigend was, maar Jasper van der Stouw greep goed in ten koste van een hoekschop.

Tweede helft:
DUNO begon agressief en uitstekend voetballend aan de tweede helft. WHC werd flink onder druk gezet met oogstrelende combinaties. Een scrimmage voor het WHC doel liep maar net goed af door een redding van Jasper Kuiper en 3 blokken op rij door de verdediging. DUNO had wel veel overtredingen nodig om een counter van WHC te stuiten. Purrel Fránkel bezondigde zich aan een smerige schop op de voorbij snellende Carlos Lopes Macedo, waar geen enkele intentie was om de bal te spelen. Waar rood op zijn plaats was gaf scheidsrechter van Munster echter een gele kaart. 

Toch probeerde WHC zich mondjesmaat onder de druk uit te spelen maar dit lukte amper. Jelle Post kreeg nog een schietkans nadat Patrick Fijn een bal goed afpakte. DUNO bleef maar komen, een streep van Rick Timmer zeilde net naast het Wezeper doel. Na weer een snelle aanval over veel schijven kreeg de WHC verdediging de bal maar niet weg. Faisal Kaouass schoot in het dak van het doel binnen, 1-1.

Op voorhand weet je dan dat het lastig wordt de laatste 15 minuten. Beide ploegen gingen voor de winst en het spel kwam wat meer in evenwicht, daarom kon WHC weer aan aanvallen denken. De WHC aanval kwam een paar keer goed door maar speelde het niet goed uit, de eindpass was matig. Een bal die gevaarlijk voor het WHC doel langs ging werd geruimd door Patrick Fijn. Özhan Kardag had DUNO pijn kunnen doen, alleen voor doelman de Witt schoot hij net over. De slotfase was hectisch, omdat opnieuw DUNO zwaar aan de noodrem trok.

Het was aan de discipline van de mannen van Wiljan Mossing Holsteyn te danken dat de wedstrijd niet ontspoorde. Opnieuw verzuimde van Munster rood te trekken op natrappen tegen Jonathan van Marle die met de bal de man allang voorbij was. WHC werd daar opnieuw te kort gedaan want DUNO had de wedstrijd met 9 man moeten eindigen en dan was het een heel ander verhaal geworden. Gezien het spelbeeld kon WHC genoegen nemen met 1 punt en was daarmee wel redelijk tevreden. Volgende week speelt WHC thuis tegen Nunspeet voor de beker aanvang 14:30.

Toeschouwers: 150

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!