WHC maakt geen fout en wint in Kampen

KHC 1

1 - 4

WHC 1

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse D

Datum

29 oktober 2016 14:30

Scheidsrechter

Pouls, Z.

Accommodatie

Sportpark De Wiltsangh
Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Opstelling WHC 1

Kampen- Zaterdagmiddag eindelijk weer eens een derby voor WHC. Vorig jaar in heel andere omstandigheden werd dik verloren, 5-2. Dit seizoen staan de zaken er anders voor en na de wedstrijd met een 1-4 overwinning nog beter. De toeschouwers konden weer scorende WHC spitsen aan het werk zien. Zowel Maikel van der Wijk als Özhan Kardag tankten vertrouwen en vonden het net.

De wedstrijd:
Het eerste wapenfeit kwam van de kant van KHC. Het was Jeffrey de Nooijer die op de lat kopte. Even later moest Jasper van der Stouw een bal onderscheppen voordat Kevin Olaria gevaarlijk kon worden. Langzamerhand kwam WHC iets beter in het spel en probeerde het voetballend om tot een aanval te komen. Van beide kanten werd er gestreden maar dat leverde ook nogal wat balverlies op.

Na ruim een kwartier was het dan toch WHC die de score opende. Een terugspeelbal van een middenvelder op een verdediger werd niet goed begrepen. Maikel van der Wijk pikte de bal op en kon alleen op doelman Demi Loet Loetoer afgaan en prikte de bal in de uiterste hoek, 0-1. KHC liet het er niet bij zitten en probeerde zich terug in de wedstrijd te vechten. Een mooie aanval via Mitchel Dijkhof en Jonathan van Marle strandde in de KHC verdediging. Aan de andere kant probeerde Ibrahim Tuncer het met een schot van afstand. Echter Jasper Kuiper stond op zijn post.

In de midden fase van de eerste helft had WHC wat moeite om het spel te maken omdat KHC er fel op zat. Dit leidde echter niet tot grote kansen. Aan de andere kant was het Jelle Post die iets te lang werk had om de vrijstaande Mitchel Dijkhof in stelling te brengen. Uit een hoekschop viel de afvallende bal voor de voeten van Kevin Siemelink die naast schoot in een vol doelgebied. Uit een vrije trap viel de 0-2. Mitchel Dijkhof vond het hoofd van Jonathan van Marle die boven iedereen uit doelman Demi Loet Loetoer verraste. En deed daarmee zijn oude club KHC pijn. Dit was tevens de ruststand.

Tweede helft:
De tweede helft was nog maar 6 minuten oud toen het gevreesde tegendoelpunt viel. Een vrije trap werd doorgekopt en de bal viel tussen Jasper Kuiper en zijn verdediging in. Vallend koppend liet Lesley de Munnik dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan, 1-2. Het was alle hens aan dek bij WHC. ‘Het zal toch niet weer gebeuren’, werd aan de zijlijn gefluisterd. Maar WHC liet zich niet uit het veld slaan en trok meteen weer ten aanval. Jonathan van Marle werd vrij gespeeld. Alleen voor doelman Loet Loetoer nam hij de bal ineens uit de lucht maar schoot net over.

Kevin Siemelink nam WHC bij de hand en peurde er bij de hoekvlag een hoekschop uit. Mitchel Dijkhof nam de bal prima. De inzet werd gekeerd en de bal viel vrij bij Jasper van der Stouw die de bal goed geplaatst en in de vrije hoek schoot, 1-3. KHC gaf zich nog niet gewonnen. Met name Tuncer was dreigend en Patrick Fijn had er tot twee keer toe een goed antwoord op. Ook Jasper van der Stouw moest nog een keer handelend optreden. Mark van Petersen kwam voor Jonathan van Marle en Özhan Kardag kwam voor Maikel van der Wijk. Dit pakte goed uit. WHC probeerde definitief de wedstrijd in het slot te gooien en maakte goed gebruik van de ruimte die KHC noodgedwongen moest toestaan.

Özhan Kardag die de laatste weken veel pech had en moeite met scoren werd van achteruit weggestuurd. De geheel vrijstaande Mitchel Dijkhof riep al. Maar Kardag had maar 1 doel voor ogen en dat was scoren. Met een geweldige knal in de korte bovenhoek schoot hij alle frustratie van zich af, 1-4. Daarna was KHC geknakt en gaf zich over. Doelman Loet Loetoer moest nog een bal over de lat tikken en een kopbal via de grond van Özhan Kardag viel op de deklat. Zo eindigde de wedstrijd toch nog in een ruime overwinning. Het was zeker niet de beste wedstrijd van WHC maar dat beide spitsen tot scoren kwamen is pure winst. En een mooie opmaat naar volgende week waar nieuwbakken periode kampioen en koploper Berkum op bezoek komt en de strijd voor plaats 1 in alle hevigheid los barst. Bij een gelijkspel kan zelfs DUNO nog profiteren.

Toeschouwers: 400
Door Wout Ramaker

Foto's kijken
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!