Scheidsrechter

Oosting, M.

Onbekend

Opstelling

Wezep- Zaterdagmiddag was DOS ’37 de tegenstander van WHC. Het werd een enerverend en boeiend duel waar de toeschouwers werden getrakteerd op een leuke wedstrijd. Voor de WHC supporters was er na het gelijke spel toch enige teleurstelling. Tot twee maal toe werd een voorsprong van 2 doelpunten verschil weggegeven. Gezien het spelbeeld voor en na de rust uiteindelijk wel een terechte afspiegeling van de wedstrijd.
De uitslagen van de andere wedstrijden én het programma over 2 weken gezien lijkt het er op dat de kans op de eerste periodetitel is verkeken.

De wedstrijd:
Net zoals zo vaak nam WHC al snel het initiatief met attractief aanvalsspel. Dat resulteerde in de 4e minuut al tot een doelpunt. Uit een hoekschop van Robert Schonewille kopte Jonathan van Marle knap binnen, 1-0.

WHC combineerde in de fase hierna regelmatig door de defensie van de gasten. Hierdoor ontstonden diverse mogelijkheden die niet werden benut. Na een kwartier even een schrik momentje toen Marc Meier na een hoekschop uit de rebound de paal raakte. Voor de rest kwam DOS ’37 er vooralsnog niet aan te pas. Meerdere inzetten van WHC werden geblokt of aangeraakt, daardoor vlogen ballen over of naast het doel. Inmiddels zag Robert Schonewille geel na een duel om de bal.

Even later een wraak actie van Stefan Huiskes op Robert Schonewille, die met geel goed weg kwam. Özhan Kardag lukte het maar niet om tot scoren te komen en had de nodige pech toen zijn kopbal voor de doellijn werd weggehaald.

WHC speelde af en toe iets te slordig om de druk vol op de ketel te houden. Een pegel van Robert Schonewille ging rakelings naast. WHC zette voor rust weer aan en dat resulteerde in een wonderschoon doelpunt van Mitchel Dijkhof die met gevoel de bal over doelman Patrick Nitert heen speelde, via onderkant lat viel de bal binnen, 2-0. Dijkhof probeerde het nog een keer met rechts op aangeven van Kevin Siemelink maar de doelman bokste de bal uit het doel.

Tweede helft:
Je zou zeggen niets aan het handje, 2-0 en doorpakken maar daar dacht DOS ’37 heel anders over. WHC kwam niet goed uit de kleedkamer. De ingevallen Stef van der Velden loste al een waarschuwingschot die Jasper Kuiper goed pakte. Aan de andere kant schoot Kevin Siemelink over. Een voorzet van Maarten Smit werd door Tom Hegeman binnen gekopt, 2-1. De rollen waren omgedraaid en daar veranderde niet veel meer aan na rust.
WHC moest zich beperken tot counters die echt wel kansen en mogelijkheden gaven.

Na bijna een uur spelen was het opnieuw Jonathan van Marle die na een vermeend duwtje de bal in het dak van het doel jaagde en het verschil weer tot 2 doelpunten uitbouwde, 3-1. Echter 2 minuten later was het verschil alweer 1 toen een  scrimmage voor het WHC doel de paal, lat en weer de paal raakte. Uiteindelijk verdween de bal in het doel, 3-2.

De wedstrijd werd hierna volkomen open en het kon alle kanten op. Het spel werd wat grimmiger en links en rechts vielen gele kaarten. Jasper Kuiper moest met een krachtinspanning een kopbal uit het doel houden, de druk werd steeds groter. Mede door dat de scheidsrechter veel vrije trappen in het nadeel van WHC gaf. WHC was te slordig in de counter om de wedstrijd een definitieve positieve wending te geven. DOS ’37 ging vol voor de gelijkmaker. Robert Schonewille probeerde het van eigen helft, de doelman stond wat te ver voor het doel maar de bal had te weinig hoogte.

Bij een terugspeelbal ging doelman Nitert bijna in de fout maar herstelde zelf. De gasten namen steeds meer risico waardoor er ruimte kwam. Met name de ingevallen Mark van Petersen maakte daar een paar keer handig gebruik van. Zijn voorzet kwam niet aan en zijn schot ging maar net naast.

Waar WHC vaak succes had in blessure tijd was het nu de tegenstander die ver in blessure tijd alsnog de gelijkmaker scoorde. De scheidsrechter had er geen moeite mee dat het in buitenspelpositie gebeurde gezien de 3-1 van WHC waar een duwtje aan vooraf ging. Een goedmakertje, laten we het zo noemen. Al met al gezien de beide helften en kansen wel een terechte uitslag. Volgende week gaat WHC bekeren in en tegen Hierden.