WHC WINT ONNODIG MOEIZAAM VAN VROOMHOOPSE BOYS

WHC 1

1 - 0

Vroomshoopse Boys 1

60'
Ramon de Jong
Thomas Smedema
69'
T. Kunst
Robert Veld
72'
Jelle Drees
Leon Dogger

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse D

Datum

1 oktober 2016 14:30

Scheidsrechter

Berends, R.M.

Accommodatie

Sportpark De Wiltsangh
Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Opstelling


Wezep- ~Zaterdagmiddag de derde thuiswedstrijd voor de Blauwwitten. De voorgaande wedstrijden werden evenals tegen Vroomhoopse Boys gewonnen. WHC maakte het zich net als vorige week onnodig moeilijk door de wedstrijd niet in het slot te gooien, veel kansen werden niet benut. WHC stijgt op de ranglijst door puntverlies van diverse concurrenten. Berkum staat alleen aan kop met 2 verliespunten. WHC en SVZW staan gedeeld tweede met 3 verlies punten.

De wedstrijd:
Het duurde 6 minuten voor WHC het doel van de tegenstander onder vuur nam. Mitchel Dijkhof schoof de bal naast. Even later was het Özhan Kardag die goed doorzette, alleen voor doelman Tim Sickman schoot hij rakelings naast. Binnen korte tijd kreeg WHC 3 hoekschoppen maar daar kwam weinig uit.


Na een kwartier spelen was het bijna raak toen een VHB verdediger terug kopte op zijn doelman, WHC kon net niet profiteren. WHC had het beste van het spel in die fase en was nadrukkelijk op zoek naar het eerste doelpunt. Mark van Petersen probeerde het met een geplaatst schot maar die scheerde net over het doel. De sporadische aanvallen van VHB leverden weinig op. Vervolgens een mooie aanval via Mark van Petersen en Özhan Kardag, de inzet van Robert Schonewille kon door Tim Sickman ternauwernood worden gepakt.Langzamerhand kwam VHB iets beter in de wedstrijd. De fysieke kracht van de gasten bracht door wat foutjes aan WHC kant de verdediging in problemen. Het koste 3 gele kaarten om VHB’s aanvallende plannen onschadelijk te maken. Het gaf wel aan onverzettelijk te zijn en de nul te willen houden. Daarna weer een korte fase waar WHC gevaarlijk werd.

Een prachtige diagonale pass van Kevin Siemelink op Özhan Kardag leidde een uitstekende kans in. Kardag kapte naar binnen maar schoot rakelings naast. Carlos Lopes Macedo’s voorzet bereikte Özhan Kardag net niet. De eerste kans van VHB was meteen ook een beste. Ton Kunst raakte de bal maar half alleen voor WHC doelman Jasper Kuiper die goed redde. De eindpass was niet altijd even secuur bij de Wezepers, de tweede ballen werden nogal eens gewonnen door de fysiek sterke gasten. WHC kon daardoor de druk niet constant houden. Toen Kevin Siemelink zijn tegenstander de hielen liet zien was het wel raak. Zijn perfecte voorzet werd door Carlos Lopes Macedo hoog in het doel in geschoten, 1-0.Tweede helft:
Bijna was het weer raak toen doelman Sickman een voorzet loste, Carlos Lopes Macedo zette zijn voet tegen de bal maar die ging via de doelman naast. Een actie van Mark van Petersen ging voorlangs en een bal werd van de doellijn gehaald. WHC verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien. Carlos Lopes Macedo miste nog een mogelijkheid.

VHB hield hoop op een goed resultaat. Lars Scholten schoot op Jasper Kuiper gaf geen krimp. Het kon vanaf die fase 2 kanten op. Een inzet van Özhan Kardag werd van de doellijn gehaald, aan de andere kant moest Jasper Kuiper vol aan de bak op een inzet in de korte hoek. Er gebeurde veel in aanvallend opzicht in die fase. Robert Schonewille schoot naast en Ernst-Jan Heideman schoot voorlangs het WHC doel. Het bleef moeizaam omdat WHC niet scoorde, het was hard werken voor de punten.

Voor de derde keer werd de bal van de doellijn gehaald na een indrukwekkende solo van de ingevallen Jelle Post, die een goede voorzet gaf op Carlos Lopes Macedo. De allerbeste kans was opnieuw voor Carlos Lopes Macedo toen een voorzet van Kevin Siemelink voor open doel werd overgeschoten. Tegen het einde van de wedstrijd nog een hachelijke situatie voor het Wezeper doel toen een bal net voor het doel langs ging. Vincent Oosterkamp stapte over en Taco Reijnen zou bijna de bal in eigendoel werken. Toch won WHC verdiend deze wedstrijd gezien het aantal gecreëerde kansen. Maar Vroomhoopse Boys gaf zeker goed partij deze middag. Volgende week gaat WHC op bezoek bij de Esch in Oldenzaal,  deze wedstrijd begint om 14:30 uur.

Toeschouwers: 500

Wout Ramaker


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!