WHC in extremis voorbij Zutphen

WHC 1

3 - 2

FC Zutphen 1

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse D

Datum

24 september 2016 14:30

Scheidsrechter

Dijk, Jan van

Accommodatie

Sportpark De Wiltsangh
Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Opstelling

Door Wout Ramaker.

Na de nederlaag vorige week in Bennekom kreeg WHC de kans om zich te herpakken tegen FC Zutphen. Opnieuw een wedstrijd met twee gezichten. Deel 1 was af en toe weergaloos voetbal waar WHC zichzelf te weinig beloonde. Deel 2 was weer het geval van de weken voorafgaand aan deze wedstrijd. Men raakt de grip kwijt en gaat te snel mee in het spel van de tegenstander. Toch trok WHC ver in blessure tijd verdiend aan het langste eind. WHC trainer Wiljan Mossing Holsteyn voerde twee veranderingen door in de basis elf. Mitchel Dijkhof en Jasper van der Stouw kwamen voor Patrick Fijn en Lars Dunnik.

De wedstrijd:
WHC begon uitstekend aan de wedstrijd. Het stond goed en het positiespel klopte. Men zette direct vol druk op de tegenstander en dat resulteerde in een aantal goede kansen. Een vrije trap van Vincent Oosterkamp werd gepareerd door doelman Marijn Sangers, de rebound van Mitchel Dijkhof werd van de doellijn gehaald. Een aanval over 4 schijven belandde bij Carlos Lopes Macedo maar die mikte te hoog. Özhan Kardag had pech toen hij rakelings naast kopte uit de vrije trap van Vincent Oosterkamp. FC Zutphen werd finaal overlopen en overklast in die fase dat zeker een halfuur duurde.De aanvallen rolden op het doel van de tegenstander af als golven op het strand, de een na de andere kans werd niet verzilverd. De een was nog mooier dan de ander maar de ijzeren voetbalwet zegt “als jij niet scoort doen wij het wel”, maar zover was het nog niet. Carlos Lopes Macedo en Özhan Kardag kregen het niet voor elkaar om de bal achter doelman Sangers te krijgen. Hoeveel kansen heb je nodig? Mitchel Dijkhof probeerde het nog maar eens, maar zijn inzet belandde vol op de paal. De rebound werd door Jelle Post in kansrijke positie over geschoten.Dan na veel kansen en 24 minuten onderweg eindelijk de bevrijdende treffer van Carlos Lopes Macedo uit de voorzet van Jelle Post, 1-0. WHC probeerde door te drukken en dat leek te gaan lukken. Het was Mitchel Dijkhof die slim met buitenkant linker voet de bal binnen werkte terwijl hij werd belaagt door meerdere FC Zutphen spelers, 2-0.Na een halfuur de eerste mogelijkheid voor de gasten, Thomas Nijkamp haalde ineens uit via een uitstekende redding van Jasper Kuiper spatte de bal op de deklat uiteen. WHC probeerde de genadeklap uit te delen maar begon waar men gebleven was door weer een aantal mogelijkheden niet te benutten.

Tweede helft:
In deel 2 begon WHC nog goed. Een kopbal en een inzet waren niet aan Carlos Lopes Macedo besteed. Doelman Sangers groeide aan Zutphen kant uit tot “man of the match”. Pech voor Jonathan van Marle, die later nog belangrijk zou zijn,  zijn kopbal uit de vrije trap van Oosterkamp trof vol de lat. WHC verzuimde vele malen het duel in het slot te gooien en hield FC Zutphen daarmee in de wedstrijd. Maikel van der Wijk ingevallen voor Özhan Kardag vergat een cadeautje van doelman Sangers uit te pakken die slecht uittrapte.


Nog steeds eenrichtingverkeer op het doel van FC Zutphen. Vincent  Oosterkamp joeg nog maar eens een bal richting het vijandelijk doel, die ging net naast. Een tikkie terug Jaap geval maakte bijna dat Jelle Post kon scoren.

Toen was het even uit met de pret, WHC liet FC Zutphen in de wedstrijd komen. Jasper Kuiper moest handelend optreden op een inzet van Mark Bloemendaal. De gasten pakte de ruimte die WHC gaf met beide handen aan. Mark Bloemendaal pikte de bal op en schoot de bal onhoudbaar in, 2-1. Zo bracht WHC zich zelf onnodig in problemen. Jelle Post kreeg de kans om het verschil weer 2 te maken maar zijn inzet ging voorlangs.

Maikel van der Wijk had pech toen zijn inzet met links op de paal belandde voor de derde keer het aluminium. Carlos Lopes Macedo strandde ook weer op doelman Sangers. Een schot van Mitchel Dijkhof ging net naast en Maikel van der Werf werd weer afgetroefd door Sangers. WHC weigerde onbedoeld uiteraard om de wedstrijd af te maken en naar een hoge score toe te werken.

Een misverstand in de Wezeper defensie leidde de 2-2 in. Jasper Kuiper en Jasper van der Stouw werden gecoacht, maar welke Jasper moest de bal nou aanvallen?
Een koosnaampje voor een van beiden zou voor de komende wedstrijden beter zijn. 'Ongelooflijk', riep een ieder die WHC een warm hart toe draagt. Captain Vincent Oosterkamp spoorde zijn ploeg aan en zei: 'er komen nog kansen om te winnen', en men ging er vol voor. Toch had men nog 3 dotten van kansen nodig om tot scoren te komen en dat lag in de lijn van de wedstrijd. De ingevallen Mark van Petersen ramde de bal richting het doel maar weer zat er een verdediger tussen, de ene na de andere hoekschop volgde.

Maar dan was daar Jonathan van Marle,  die ver in blessuretijd de bal panklaar legde op Mitchel Dijkhof en hij schoot WHC beheerst naar de dik verdiende overwinning, 3-2.

Er viel toch wel een last af van alles en iedereen. Ongelofelijk veel kansen werden er afgedwongen dat zal toch een keer meer rendement op moeten leveren. WHC heeft diverse spelers die kunnen scoren en we moeten ons geen syndroom aan laten praten,aldus Wiljan Mossing Holsteyn.

Toeschouwers: 400

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!