WHC geeft 0-2 voorsprong weg en verliest van Bennekom

Bennekom 1

3 - 2

WHC 1

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse D

Datum

17 september 2016 15:00

Scheidsrechter

Vos, M.

Accommodatie

Sportpark De Wiltsangh
Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Opstelling WHC 1

Bennekom- De derde wedstrijd in de competitie werd verloren van Bennekom en WHC had dit geheel aan zichzelf te wijten. Na een matige eerste helft(0-0) was het na rust 2 keer raak voor WHC maar liet zich vervolgens afbluffen door Bennekom die de schroom volledig van zich af gooide. WHC zette daar te weinig tegenover. Duels werden verloren en de tweede bal was veelal voor de gastheren. Al met al viel er weinig af te dingen op het resultaat. Volgende week wacht de kans op herstel, thuis tegen het sterke FC Zutphen die DETO versloeg met 2-1.

De wedstrijd:

Beide ploegen begonnen voorzichtig met beiden een kopkansje, Vincent Oosterkamp moest al snel een gele kaart incasseren na een overtreding op het middenveld. Even later een grote kans voor Robert Schonewille maar hij schoot in kansrijke positie naast. WHC speelde beter dan de gastheren en coach Jurgen Schefczyk van Bennekom moest alle zeilen bijzetten om zijn ploeg aan het voetballen te krijgen. Bennekom was veelal besluiteloos en WHC dwong te weinig af. Een volley van Carlos Lopes Macedo vloog net over het doel. Een vrije trap van Vincent Oosterkamp viel in het 5 meter gebied maar de scherpte ontbrak bij de WHC spitsen.Beide vleugels hadden het lastig om hun directe tegenstander uit te spelen en zo meer doelkansen af te dwingen uit voorzetten. Bennekom deed af en toe wat terug maar bakte er ook weinig van. Vijf minuten voor rust nog een kans voor Carlos na een flitsende counter via Jonathan van Marle en Jelle Post, zijn inzet werd gepakt door doelman Christian de Haan.

Tweede helft:

WHC kwam goed uit de kleedkamer en met een prima steekbal van Jonathan van Marle werd Özhan Kardag in stelling gebracht. Hij wachtte lang maar schoot op tijd via de benen van doelman de Haan binnen, 0-1. Bennekom ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Toch was het WHC dat opnieuw scoorde. Een actie van Özhan Kardag die goed wegdraaide in de zestien, maar werd aangetikt met een strafschop als gevolg.Vincent Oosterkamp klaarde dat klusje, 0-2. WHC leek op rozen te zitten maar liet zich vervolgens afbluffen door een ontketend Bennekom. Binnen 2 minuten lag de aansluittreffer in het net, na ongelukkig wegwerken van Kevin Siemelink uit een hoekschop. Jasper Kuiper moest zich volledig strekken na een doelpoging en tikte knap over. WHC kwam niet echt meer onder de druk uit en moest het hebben van een counter. De gelijkmaker zat er aan te komen. Het was Tim van den Ham die binnen schoot, 2-2. De Wezepers konden moeilijk balbezit houden doordat Bennekom veel feller in de duels was. WHC liet het gewoon gebeuren. WHC probeerde het wel en had pech toen een mooie combinatie van Özhan Kardag en Jonathan van Marle strandde.Vincent Oosterkamp kopte na doorkoppen van Jonathan van Marle vol op de lat. Aan de andere kant was het wel raak toen na een vrije trap uit een scrimmage werd gescoord. Niek van Ginkel was de gelukkige, 3-2. WHC kwam nog wel in de buurt van het Bennekom doel maar gescoord werd er niet meer. Een dure nederlaag voor WHC die een 0-2 voorsprong wel heel makkelijk weg gaf.

Toeschouwers: 300
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!