WHC wint ook bij DETO

DETO 1

2 - 3

WHC 1

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse D

Datum

10 september 2016 14:45

Scheidsrechter

Munster, M. van

Accommodatie

Sportpark De Wiltsangh
Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Opstelling WHC 1

Door: Wout Ramaker

Vriezenveen- Zaterdagmiddag toog een gedeelte van de WHC familie samen met de eerste selectie naar Vriezenveen voor de wedstrijd tegen DETO. Zeker geen onbekende tegenstander voor WHC, die al menig gevecht uitvocht met WHC. De Wezepers deden waar men voor kwam, 3 punten meenemen naar Wezep. WHC kon volledig aantreden deze middag en begon uitstekend. Na rust had men het wat lastiger maar wist uiteindelijk verdiend de overwinning over de streep te trekken. Met 6 punten uit 2 wedstrijden mag de start van de competitie goed worden genoemd.

De wedstrijd:
Al na 50 seconden een groot punt van discussie waar nog lang over werd nagepraat. Doelman Patrick Loohuis liet een terugspeel bal glippen en de bal liep richting het doel. Was de bal geheel over doellijn of niet toen de bal uit de doelmond werd weggewerkt door Loohuis?  Zowel de scheidsrechter als de grensrechter stonden niet in positie om dit te constateren.

WHC liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en ging verder met het uitgestippelde plan van trainer Wiljan Mossing Holsteyn. Een diagonaal pass van Lars Dunnik bereikte Jelle Post maar zijn voorzet werd gepakt door Patrick Loohuis. WHC bleef druk zetten en ballen veroveren op het middenveld. Dit werd na 7 minuten beloond met een doelpunt toen Kevin Siemelink de bal veroverde en via Jelle Post, Patrick Fijn bereikte. Die leverde met links een perfecte voorzet af die door Jonathan van Marle werd binnen gekopt, 0-1.


WHC bleef gaan, DETO had wat overtredingen nodig aan hun rechterkant om de Wezeper middenvelders af te stoppen. Vincent Oosterkamp maakte daar dankbaar gebruik van. Eerst redde doelman Loohuis nog. Aan de andere kant was het Tom Prumers die een blok zette op Vincent Oosterkamp en oog in oog met doelman Jasper Kuiper overschoot. Een nieuwe vrije trap werd door Vincent Oosterkamp naar Jonathan van Marle gestuurd die opnieuw scoorde met het hoofd, 0-2.
Er was een kwartier gespeeld toen DETO wat uit de schulp kwam kruipen met wat kansjes. Frank Smit overgekomen van Enter Vooruit kopte in de handen van doelman Kuiper. Even later was het opnieuw Frank Smit die met een droge schuiver Jasper Kuiper kansloos liet, 1-2. Hierna werd het meer een wedstrijd waar WHC toch het betere van het spel hield. Opnieuw een vrije trap van Vincent Oosterkamp van 35 meter die over de doelman maar rakelings naast ging. Tot zover een uitstekend spelend WHC met DETO  die verwoede pogingen deed om zich onder die druk uit te spelen en dat lukte maar mondjesmaat. Vincent Oosterkamp bleef het vijandelijk doel teisteren met zijn vrije trappen. Nu viel de bal op de lat via een hoofd van de tegenstander. Net voor rust was het opnieuw WHC dat scoorde. Jelle Post schoot met links vol op de paal. Özhan Kardag was er als de kippen bij om de rebound te verzilveren, 1-3.

Tweede helft:
DETO moest wat doen en paste een dubbele wissel toe met de fysiek sterke Mark Koetsier en Wybe Kram voor Stan Nijhuis en Tom Smoes. En DETO zette meteen aan. Frank Smit liep Taco Reijnen eruit en schoot in kansrijke positie voorlangs. Wanorde in de DETO verdediging gaf Carlos Lopes Macedo de kans om tot scoren te komen maar zijn inzet belande op de paal. Aan de andere kant was het wel raak toen uit een voorzet opnieuw goaltjes dief Frank Smit scoorde, 2-3. Daarna werd het een heroïsch gevecht. Er gebeurde van alles het laatste halfuur. DETO gooide veel fysiek in de strijd waar WHC met moeite probeerde aan voetballen toe te komen maar het daar lastig mee had.

Özhan Kardag zijn schot werd gekraakt. Jasper Kuiper hield WHC op voorsprong na een goede redding met de voet na een schot van Tom Prumers. Vincent Oosterkamp was dichtbij na een vrije trap van Lars Dunnik en zo ging het spel over en weer.  WHC was niet meer overheersend en moest af en toe alle zeilen bij zetten. Na de drink pauze wisselde ook WHC. Mitchel Dijkhof en Jasper van der Stouw kwamen voor Lars Dunnik en Taco Reijnen. Mike Kerr een verse spits kwam voor de geblesseerde Frank Smit.Het arbitrale trio had het moeilijk en gaf veel onduidelijkheid aan de spelers door veel verkeerde beslissingen te nemen. Er ontstond een opstootje waar Jonathan van Marle en Tom Prumers werden aangewezen als zondebok en geel kregen. De toegekende vrije trap voor WHC werd gecanceld en de andere kant op gegeven, toen waren de rapen weer gaar. Wiljan Mossing Holsteyn werd naar de tribune gestuurd na commentaar op de leiding. Ondertussen was het Carlos Lopes Macedo met een uitstekende actie die werd gepareerd door doelman Patrick Loohuis. Ruim 5 minuten extra tijd werd bijgetrokken. WHC hield de kop er bij en liet DETO niet meer langszij komen en zo werden 3 punten meegenomen uit Vriezenveen.

Toeschouwers: 300
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!