Scheidsrechter

Spoler, R.S.

Onbekend

Opstelling

Wezep- Met 7 punten uit 3 wedstrijden gaat WHC samen met AZC- Zutphen naar de knock-out fase van het beker toernooi. VIOS werd met 3-0 verslagen, in een wedstrijd met andere belangen als afgelopen winter toen VIOS WHC de oren waste met 6-2. De vraag of WHC klaar is voor de competitie zal volgende week duidelijk worden als Hulzense Boys op bezoek komt. Wiljan Mossing Holsteyn heeft in een interview met Henk Lodewijk, de voorbereiding nabeschouwd.  Deze zal in de loop van de komende week te zien zijn op de website.

De wedstrijd:

WHC begon goed met een aantal doelrijpe kansen. Jonathan van Marle miste al in de eerste minuut en de rebound van Jelle Post smoorde in de VIOS verdediging. Een voorzet van Robert Schonewille werd door Jelle Post voorlangs geschoten.

Een sterker WHC kon vooralsnog het doel niet vinden. Tot de 16 meter van de tegenstander voetbalde men goed maar de eindpass liet te wensen over. Doelman Siebe Wiersma hield zijn doel knap schoon toen Jelle Post een hoekschop van Lars Dunnik inkopte. Er volgden nog een paar hoekschoppen maar de bal wilde er nog niet in. 5 minuten voor rust kreeg WHC een vrije trap te nemen na een overtreding op Carlos Lopes Macedo. Vincent Oosterkamp ontfermde zich over de bal en schoot van 25 meter schitterend binnen; 1-0. De ban was gebroken en WHC probeerde nog voor de rust het verschil te maken. Net voor de rust een prima pass van Lars Dunnik op Carlos Lopes Macedo, die knap verlengde in de uiterste hoek 2-0.

Tweede helft:

Het was zaak voor WHC om de voorsprong vast te houden en zo nodig uit te breiden. Jonathan van Marle had de eerste kans maar vond doelman Wiersma op zijn weg. Daarna ging WHC wat achteruitlopen en kon VIOS wat aanvallende impulsen laten zien, zonder dat het gevaarlijk werd. Met nog ruim een kwartier op de klok viel alsnog de 3-0 toen Maikel van der Wijk een voorzet van Carlos Lopes Macedo in de kruising joeg. De ingevallen Mark van Petersen schoot tegen het einde van de wedstrijd nog over. Jasper van der Stouw kwam een teenlengte te kort na een vrije trap van Vincent Oosterkamp. Dat was meteen de laatste kans van de wedstrijd.