Moeizame start voor WHC 1 in de beker

AZC 1 (zon)

2 - 2

WHC 1

Competitie

Mannen, 1, Groep 1 L84

Datum

20 augustus 2016 17:30

Scheidsrechter

Meilink, R.

Accommodatie

Sportpark De Wiltsangh
Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Door Wout Ramaker

Zutphen- In de late namiddag en avond speelde WHC zijn eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. Na winst in het B.E.T toernooi en de winst afgelopen dinsdag tegen zondag hoofdklasser Dieze West, speelde het gelijk tegen AZC-Zutphen 2-2. Een terechte uitslag gezien de kansen over en weer in de eerste helft van de wedstrijd. Afwezig door verschillende omstandigheden waren Jasper van der Stouw, Roel Wolff, Berry Heijman en Mark van Petersen.

De wedstrijd:
WHC begon goed aan de wedstrijd met een doelpoging van Jelle Post die werd geblokt. Toch kwam WHC op voorsprong door een eigen doelpunt onder druk van Carlos Lopes Macedo 0-1. 10 minuten later was de stand alweer gelijk, toen op een voorzet (te veel ruimte gegeven)niet goed werd ingegrepen. Daan Boonman kopte binnen.

Net voor het halfuur kwam AZC zelfs op voorsprong toen opnieuw niet alert werd gereageerd door de WHC verdediging. Nu was het Sean Galdermans die binnen kopte 2-1. Even later een mooie aanval van WHC het doortik hakballetje van Kevin (Josje) Siemelink op Jelle Post die hard en onberispelijk de bal binnen volleerde 2-2.

Even later was het opnieuw Jelle Post die van dichtbij een open kans kreeg maar op de lat schoot. AZC liet zich niet onbetuigd en maakte het de Wezepers af en toe erg lastig met ballen diep in de zestien. Doelman Gerrit van de Werfhorst moest handelend ingrijpen in een 1 op 1 situatie en redde prima. Een voorzet van Jelle Post kon door Carlos Lopes Macedo net niet worden afgerond.

Tweede helft:
Deze begon wat beter voor WHC maar het spel verzandde weer snel. Carlos Lopes Macedo kon niet langs zijn tegenstander komen. Het ontbrak aan duel kracht en creativiteit.

AZC bleef fanatiek verdedigen en WHC kwam maar mondjesmaat voor het doel. Aan de andere kant werd ook niets meer weggegeven. Het moeilijk bespeelbare kunstgras veld hielp ook niet mee. Op het einde van de wedstrijd creëerde WHC nog een paar mogelijkheden maar 2 kopballen van Jonathan van Marle vielen net naast de verkeerde kant van de doelpaal. Al met al een moeizame en teleurstellende start van het beker toernooi.

Aanstaande dinsdag speelt WHC om 20:00 uur thuis tegen OZC uit Ommen dat met 4-0 klop kreeg van Vios uit Vaassen.

Toeschouwers: 100
Scheidsrechter: Dhr R. Meilink uit Enter
Opstelling WHC:
Gerrit van de Werfhorst, Kevin Siemelink, Taco Reijnen, Vincent Oosterkamp, Lars Dunnik, Robert Schonewille, Özhan Kardag,Carlos Lopes Macedo(72. Wim van t’Ende), Patrick Fijn, Mitchel Dijkhof(46.Jonathan van Marle), Jelle Post.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!