tel. 0525-661506

Doornspijk, zaterdag 4 februari 2023

Veld: 3

Toeschouwers: 23

WHC 6 heeft ook na 11 wedstrijden nog steeds de volle buit. Op bezoek bij hekkensluiter DSV'61 7 werd er met een 0 - 8 zege flink uitgehaald. Ritger Pap en Jacco van Eikenhorst namen beiden 3 doelpunten voor hun rekening. Dubbele cijfers waren deze middag zeker mogelijk geweest, want de Wezepers stonden met de rust al op een 0 - 6 voorsprong. In de tweede helft daalde het niveau flink en stokte de score bij 8. Volgende week zaterdag speelt WHC 6 een thuiswedstrijd tegen nummer 3 ESC 5 en gaat men een week later op bezoek bij nummer 2 WZC Wapenveld 5.

Ondanks een rommelig begin werd het al snel duidelijk dat de vraag niet was of WHC 6 ging winnen, maar met hoeveel. Bjorn Kroes kon WHC 6 al binnen een minuut op voorsprong zetten, maar probeerde de bal breed te leggen waarna deze werd onderschept. Na 13 minuten spelen werd dan eindelijk de ban gebroken. Na een pass van Jack Vogel was Ritger Pap met een sliding net eerder bij de bal dan de keeper en tikte zo de 0 - 1 binnen. De Wezepers waren los en 2 minuten later werd de score al verdubbeld. Een corner van Ritger Pap ging over iedereen heen, waarna Bjorn Kroes hem bij de tweede paal met een volley binnen schoot. Na 20 minuten spelen ging de bal na een overtreding op de stip. Jacco van Eikenhorst ontfermde zich over dit buitenkansje en schoot de bal onberispelijk binnen.

De wedstrijd werd echter op het verderop gelegen veld 3 gespeeld, waardoor er eerst een tour door Doornspijk volgde

Ondanks dat DSV'61 7 weinig tot aanvallen kwam, ontsnapte WHC 6 na een half uur spelen aan een tegendoelpunt. Dick Kroes haalde een inzet van de doellijn. In de laatste 10 minuten voor de rust krikten de Wezepers de score nog even flink op. Na een lange dieptebal van Bjorn Kroes nam Jacco van Eikenhorst de bal op volley en zag hij zijn inzet binnen vliegen. Niet veel later gaf de mee opgekomen Jack van Ommen de bal op een presenteerblaadje aan Ritger Pap en hij kon simpel de 0 - 5 binnen tikken. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Jacco van Eikenhorst. Hij schoot een vrije trap vanaf iets buiten de 16 snoeihard binnen; 0 - 6. Na de rust werden maar liefst 5 nieuwe spelers ingebracht, waaronder Patrick Mensink. Hij had vervolgens weinig tijd nodig om ook op het scorebord te komen en schoot al snel op aangeven van Jacco van Eikenhorst de 0 - 7 in het zijnetje.

WHC 6 in de aanval

Nadat Ritger Pap na een uur spelen een voorzet van Rene Kroes binnen had getikt, gingen de supporters er eens goed voor zitten. Dubbele cijfers leken in maak, maar het kakte helemaal in bij Wezepers. WHC 6 leek deze 0 - 8 wel genoeg te vinden, waarna nog een rommelig laatste half uur volgde. Een opmerkelijk moment leverde Mathijs van Oene nog een gele kaart op, met de bijbehorende 10 minuten tijdstraf. Nadat hij een kans om zeep had geholpen, besloot hij zijn broek naar beneden te trekken. De scheidsrechter was niet gediend van deze stripperij en gaf een gele kaart. Niet veel later kon ook een DSV'er met een gele kaart naar de kant wegens aanmerkingen op de leiding. Na 90 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en gingen de 3 punten mee naar Wezep. Volgende week zaterdag staat voor WHC 6 een topper op het programma, thuis tegen ESC 5. Aftrap 14:30