tel. 038-4600621

Zwolle, zaterdag 28 januari 2023

Veld: 3

Toeschouwers: 10

Met haar 10e zege op rij heeft WHC 6 nog steeds de volle buit. Op bezoek bij SVI 8 liep WHC 6 na een 1 - 1 ruststand in de 2e helft uit naar een 1 - 5 zege. Net zoals vorige week speelde WHC 6 niet groots, maar was het weer voldoende voor een ruime zege. Dankzij deze zege is WHC 6 gestegen naar de 2e plaats. WHC 6 heeft 1 punt minder dan koploper WZC Wapenveld 5. De Wezepers hebben echter nog 2 inhaalwedstrijden te goed. Volgende week speelt WHC 6 een uitwedstrijd tegen hekkensluiter DSV'61 7.

WHC 6 had een gooi kunnen doen naar het snelste doelpunt ooit, want binnen 10 seconden had de bal al in het net moeten liggen. Jacco van Eikhorst leverde een voorzet op maat af op Rene Kroes, maar hij schoot de bal net naast. Hierbij raakte de spits van WHC 6 wel geblesseerd en moest zich al snel laten vervangen. Na 8 minuten spelen wist SVI 8 wel raad met haar eerste kans. De Wezeper verdediging liet zich verrassen door een lange bal, waarna een aanvaller alleen op het Wezeper doel af kon. Vervolgens lobte hij de bal over de uitgekomen doelman Gerald van der Horst; 0 - 1. WHC 6 was vervolgens wel de iets betere ploeg, maar speelde te onnauwkeurig om tot grote kansen te komen. Nadat ook Dick Kroes zich geblesseerd moest laten vervangen, kwam WHC 6 na 22 minuten spelen op gelijke hoogte. Jacco van Eikenhorst knokte zich langs een verdediger en schoot de 1 - 1 binnen.

Een zonnig Zwolle

Mede door het hobbelige veld was er van goed voetbal geen sprake en werden er voornamelijk veel duels uitgevochten. Grote kansen bleven dan ook uit voor de rust. Na de rust liep WHC 6 in korte tijd weg bij SVI 8. Met zijn 2e doelpunt van de middag schoot Jacco van Eikenhorst op aangeven van Patrick Mensink al snel de 1 - 2 binnen. Niet veel later kwam daar gelijk de 1 - 3 er over heen. Jack Vogel kreeg een afgeslagen corner voor zijn voeten en schoot de 1 - 3 binnen. Het verzet van SVI 8 was hiermee wel gebroken en kon WHC 6 rustig de wedstrijd uitspelen. Verdedigend hield WHC 6 de rijen gesloten en ondanks matig spel kreeg WHC 6 wel kansen om te score verder te vergroten.

Kramp bij Wouter van Diepen

Na 66 minuten viel er weer wat te juichen aan de Wezeper kant. Na een lange bal van Wouter van Diepen kon Ritger Pap richting het doel van SVI 8 en schoot vervolgens in de korte hoek raak; 1 - 4. Hier bleef het niet bij, want een kwartier voor tijd was het weer raak! Na voorbereidend werk van Ritger Pap had Patrick Mensink de 1 - 5 voor het intikken. Niet veel later besloot de scheidsrechter SVI 8 meer leed te besparen en floot voor het einde van de wedstrijd. Met de 3 punten in de tas mag WHC 6 zich gaan opmaken voor een uitwedstrijd tegen hekkensluiter DSV'61 7. De aftrap in Doornspijk vind plaats om 12:30.