tel. 038-3765255

Wezep, zaterdag 29 januari 2022

Veld: E

Toeschouwers: 14

Na bijna 3 maanden zonder wedstrijden heeft WHC 6 de competitie eindelijk weer hervat. Op haar eigen Sportpark Mulderssingel was VSCO'61 6 de tegenstander. De Wezepers kenden deze middag weinig problemen met de geel-zwarten en boekte een ruime 6 - 0 zege. Na een rommelige eerste helft liepen de Wezepers in de tweede helft over VSCO'61 6 heen. Patrick Mensink was met 3 treffers het goudhaantje bij WHC 6.

Eindelijk weer een wedstrijd voor WHC 6

WHC 6 kende een uitstekende start van de wedstrijd, want na 6 minuten stond de 1 - 0 op het scorebord. Patrick Mensink onderschepte de bal en schoot de bal van grote afstand over de keeper heen in het doel. Dit was echter nog niet de opmaat naar meer, want er volgde een rommelig schouwspel. Beide ploegen hadden zichtbaar moeite met de wind en dat leidde regelmatig tot foute passes. De eerste beste goedlopende aanval leverde na 21 minuten echter gelijk de 2 - 0 op. Met een spijtende pass van Niek Ruiter werd Nick van Gelder de diepte ingestuurd. De rechtshalf van WHC 6 leverde een scherpe voorzet af welke bij de tweede paal werd binnen gelopen door Patrick Mensink.

Scheidsrechter Jacco van de Beek fluit voor het begin van de wedstrijd

Na de 2 - 0 wist WHC 6 in de eerste helft verder niet veel gevaar te stichten, maar kwam verdedigend ook niet in de problemen. VSCO'61 6 kwam niet verder dan een paar pogingen van afstand, maar doelman Gerald van der Horst werd niet op de proef gesteld. Ook met 10 minuten met een man minder bleef WHC 6 eenvoudig op de been. Mathijs van Oene ging alleen op avontuur, maar speelde vervolgens de bal te ver zich uit. Met een dwaze tackel probeerde hij het nog te herstellen, maar dat leverde hem een gele kaart op. Zijn eerste van dit seizoen, dat is weleens anders geweest...

Koukleumen langs de lijn en Arnold van Riesen checkt zijn tindermatches

Na de rust kwam WHC 6 beter voor de dag en trok men veelvuldig ten aanval. Nadat Jacco van Eikenhorst eerst nog de lat had geraakt, kwam WHC 6 na een klein uur spelen op 3 - 0. Bjorn Kroes liet van afstand de doelman met een hard schot kansloos achter. Niet veel later wist WHC 6 weer het net te vinden. Wouter van Diepen stuurde Jack Vogel alleen op doel van VSCO'61 6 af en hij schoof de bal beheerst binnen. Nadat Jack Vogel eerst dicht bij zijn tweede van de middag was, ontsnapte WHC 6 aan een eretreffer van VSCO'61 6. Een speler mocht vrij inkoppen, maar de paal bracht redding.

Een kwartier voor tijd wist Jack Vogel wel zijn tweede doelpunt van de middag te maken. Uit de kluts kwam de bal bij hem voor de voeten en schoot de 5 - 0 binnen. Het slotakkoord was voor Patrick Mensink. Een verdediger van VSCO'61 6 wist een voorzet half te onderscheppen, waarna de bal voor de voeten van Patrick Mensink kwam. Met zijn derde van de middag zette hij de 6 - 0 eindstand op het scorebord. Niet veel later floot scheidsrechter Jacco van de Beek voor het einde van de wedstrijd en wist WHC 6 haar eerste wedstrijd van 2022 winnend af te sluiten.

Volgende week staat voor WHC 6 in Zwolle de topper tegen HTC 6 op het programma. De wedstrijd begint om 14:30