WHC vr1 wint in Wijhe met 3-5

Zaterdag 27 november stond er voor WHC vr 1 een vroege uitwedstrijd in Wijhe op het programma.

Het was voor sommige dames wel heel erg vroeg verzamelen op het sportpark, aangezien de aanvang 10.00 uur was, dus om 08.15 uur verzamelen en via het pontje naar Wijhe.

Daar aangekomen was het veld redelijk goed bespeelbaar ondanks de regen.

De dames begonnen goed aan de wedstrijd en al snel volgden enkele mooie 100% kansen. Echter de slaap was nog niet geheel uit de ogen verdwenen bij de voorwaartsen.

Toch kwamen de dames al snel op voorsprong door Ellen de vrijstaand voor de keepster het net vond.

De voorsprong was van korte duur. Een slippertje in de laatste line zette een speelster van Wijhe alleen voor keepster Gyselle, die vanwege een bovenbeen blessure niet kon voetballen maar toch een helft het doel kon bewaken, wat de 1-1 betekende.

Uit een goed genomen hoekschop van Maud, was het Lise die bij de eerste paal de bal lekker binnen werkte wat de 1-2 opleverde.

Nu konden de dames een beetje achterover leunen en Wijhe iets laten komen. In de omschakeling leverde dat een paar zeer snelle counters op waar Ellen de 1-3 en 1-4 kon binnen schieten.

In de 2e helft keepte Aimee aangezien Gyselle toch teveel last van haar bovenbeen kreeg om verder te kunnen spelen. Met een versterkt middenveld en een gesloten achterhoede bleven grote kansen voor Wijhe in eerste instantie uit.. Het was Maud die met een verdekt schot de keepster verraste en de 1-5 aantekende.

De dames hielden  goed stand. Echter uit een vrije schop deed Wijhe iets terug 2-5. 10 minuten voor tijd werd het zelfs nog 3-5 maar verder lieten de dames Wijhe niet dichterbij komen waardoor we 3 punten konden bijschrijven.

Een wel verdiende overwinning.

Dit was voor de dames pas de 4e wedstrijd in competitieverband waarvan alleen van WVF vr 1 werd verloren.