WEZEP
tel. 038-3765255

Opstelling

Verslag WHC 1 – FC Burgum 1

WHC 1 speelde op zaterdag 25 september haar eerste competitie wedstrijd thuis tegen FC Burgum. Een voor WHC onbekende tegenstander waarvan vooraf niet goed kon worden ingeschat hoe zij voor de dag zouden komen. Het was dan ook belangrijk de eigen spelopvatting te blijven handteren en vanaf het begin er veel energie in te stoppen zodat FC Burgum niet in haar spel kon komen. En dat plan werd door de spelers goed opgepakt en uitgevoerd.

Zoals al genoemd kende WHC een bliksem start in de 1e competitie wedstrijd.

Vanaf eerste fluitsignaal van scheidsrechter Hoving lieten WHC zien wat de bedoelingen waren en al na 2 minuten ontstond de eerste mogelijkheid. Met kunst en vliegwerk kon FC Burgum het dichthouden, maar na 10 minuten moesten zij toch het hoofd buiten. Na een vlotte aanval via Stef van Oene was het Jelle Post die de 1 - 0 liet aantekenen. Zes minuten later stelde Belan Zend Stef v. Oene in staat de 2-0 te scoren. Hiermee kwam WHC al snel op een comfortabele voorsprong en dicteerde de wedstrijd. Na 18 minuten een counter van de bezoekers, maar doelman Jasper Kuiper stond op de goede plaats. Niels Wolterink liep in de 20e minuut tegen een onterechte gele kaart aan van dit overigens zeer sportieve duel. WHC was dik de bovenliggende partij en had weinig te duchten van de tegenstanders, maar het duurde tot de 30e minuut dat Sargon Gouriye met een prachtige lob, doelman ArjenTolman passeerde en de 3 – 0 liet aantekenen. Helaas liet WHC de vele kansen onbenut en verzuimde zo in korte tijd verder uit te lopen. Toch scoorde WHC voor rust nog een keer. In 40e minuut een  pass van Sargon Gouriye op Stef van Oene die met zijn 2e doelpunt de 4 - 0 liet aantekenen. Op slag van rust een geweldige pegel van Sylvian Vierhuizen die rakelings voor het doel langs vloog. Ruststand 4 – 0

Na rust schakelde WHC een tandje terug, maar bleef met gemak de bovenliggende partij. De gasten waren niet in staat om het WHC moeilijk te maken en doelman Jasper Kuiper had een wedstrijd waar hij af en toe een terugspeelbal verder in het spel kon brengen. De WHC aanvallers bleven kansen creëren, maar het duurde tot de 78e minuut toen Sander Krijns na een prachtige aanval via Sargon Gouriye en Dinand Burgmeyer wederom Stef van Oene in staat stelde om de scoren. Met zijn 3e doelpunt van de dag schoot hij de 5 - 0 binnen. Het bleef een beetje eenrichtingsverkeer, maar er werd verder niet meer gescoord.

WHC won zo de openingswedstrijd van het seizoen met 5 – 0 en kan hiermee terug zien op een prima wedstrijd. Nu op naar volgende week waar de pittige uitwedstrijd tegen Drachtster Boys staat te wachten. Deze wedstrijd in Drachten begint om 14.30 uur.