Postlaan 5
9204WT
DRACHTEN
tel. 0512-517067

WHC treft vandaag een stugge tegenstander waar het altijd lastig tegen is om te voetballen. De thuisploeg komt al in de 3e minuut van de wedstrijd op voorsprong vanwege hands in het strafschopgebied door verdediger Niels Wolterinck. De strafschop die daarop volgde werd feilloos benut door Sicco Bouwer. WHC drong aan en de doorgebroken Jelle Post werd binnen de lijnen gevloerd. Scheidsrechter Berends verzuimde WHC een volkomen terechte strafschop toe te kennen.

In de 10e minuut werd een hoge voorzet door de mistastende keeper Jasper Kuiper via de rug van spits Vredevoort in het doel gewerkt. Daarna golfde het spel op en neer en WHC kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. In de 23e minuut resulteerde dat in een fraai doelpunt van Sargon Gouriye. In de 41e minuut soleerde Jesse van ‘t Ende door de defensie van Drachtster Boys. Zijn schot ging rakelings naast.

Vervolgens werd het doel van keeper Peters onder vuur genomen door de aanvallers van WHC waarbij de keeper een aantal prachtige reddingen verrichtte. Vlak voor het eindsignaal van de eerste helft scoorde Sargon Gouriye zijn 2e doelpunt. Met een fraai afstandsschot na een afgeslagen hoekschop. Ruststand 2-2.

Na de rust een oppermachtig WHC. Bij een uitval van Drachtster Boys komt bij een voorzet van rechts de bal ongelukkig tegen de knie van Jasper Bremmer en de bal verdwijnt onbereikbaar voor doelman Jasper Kuiper in de bovenhoek.

WHC ging op zoek naar de gelijkmaker maar helaas kon het overwicht niet in een doelpunt worden omgezet. Uiteindelijk in de slotminuten van de wedstrijd kwam invaller Dinand Burgmeijer oprukken vanuit de achterhoede en bediende met een loepzuivere pass Sander Krijns die perfect afrondde. Hiermee werd de eindstand bereikt van 3-3 met de teleurstelling dat WHC onnodig 2 punten heeft laten liggen.

Volgende wedstrijd: zaterdag 9 oktober2021 WHC-Blauwwit ’34 aanvang 14.30 uur.