9951TN
WINSUM GN
tel. 0595-441784

Opstelling WHC 1

Vandaag speelde WHC in en tegen Winsum haar 23e competitiewedstrijd van het seizoen. Mooi zonnig weer maar wel een aardig windje wat dwars op het veld stond. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Huizinga die geassisteerd werd door de heren Renkema en Kats. Na een minuut stilte in verband met het overlijden van een actief vrijwilliger werd de wedstrijd in gang gezet.

vv Winsum begon fanatiek aan de wedstrijd en probeerde direct het initiatief te pakken. Zij zetten aardig druk op WHC maar die voetbalde zich daar aardig onder uit en nam het initiatief over. In de 3e minuut leverde dat al een mooi resultaat op. Een goede voorzet van Sylvain Vierhuizen belande bij Jelle Post die Jasper Bremmer in staat stelde voor een schot. Deze werd ter nauwer gered keeper Wouter Meijer. De rebound was voor Nathan Duim die zeer beheerst de bal over de verdeding en keeper schoot en de bal boven in het doel deed belanden en zette WHC hiermee op een snelle 0 - 1 voorsprong. WHC probeerde direct door te drukken om zo al vroeg de wedstijd in handen te krijgen. Toch was het eerst Winsum dat via een vrije trap de bal in het strafschopgebied van WHC bracht waar de bal  werd doorgekopt op de lopende buitenspeler van Winsum. Jasper Kuiper reageerde echter goed op de inzet en keerde het schot.  In de 11e minuut was het WHC dat een vrije trap kreeg. Sargon Gouriye bereikte Nathan Duim die de mee opgekomen Sylvain Vierhuizen in staat te schieten en daarmee de 0 - 2  liet aantekenen. WHC had dus al snel de beoogde marge om de wedstrijd in handen te hebben en daarmee het verloop te bepalen. Jari Mooy moest al binnen het kwartier het veld verlaten met een schouderblessure na een behoorlijke overtreding. Niels Wolterinck kwam voor hem in het veld en verving hem meer dan verdienstelijk. WHC bleef goed voetballen en via Jasper Bremmer (schot) en Jelle Post (bal op de paal) had de voorsprong al snel veel groter kunnen zijn.  Ook Jelle Post moest al vroeg (25e minuut) de wedstrijd verlaten in verband met een hamstring blessure, overgehouden aan de wedstrijd van afgelopen dinsdag. Belan Zend was zijn vervanger. In de 30e minuut ging Nathan Duim goed door op links, legde breed op Belan Zend die vervolgens Jasper Bremmer aanspeelde maar die liet de bal bewust lopen waardoor Stef van Oene de bal rustig in de verre hoek kon schieten en daarmee de 0 - 3 maakte.  WHC had de wedstrijd hiermee goed onder controle. Winsum kon daar weinig tegenover stellen. In de 35e minuut profiteerde Winsum wel van een onoplettendheid bij WHC. Op rechts kwam een speler van Winsum vrij die met een goede voorzet de geheel vrijstaande Sven Rosevink bereikte die met een goede kopbal de 1 - 3 liet aantekenen. Voor WHC een teken goed bij de les te blijven en dat werd dan ook gedaan.  Met een paar goede aanvallen kreeg WHC de mogelijkheid via Stef van Oene en Belan Zend te score weer verder uit te breiden. Helaas gingen beide pogingen net naast. Toch werd voor rust de 1 - 4 op scorebord gezet. Het was Sargon Gouriye die in staat werd gesteld te scoren na een goede combinatie tussen Stef van Oene en Nathan Duim.  Met deze 1 - 4 werd ook de rust bereikt.

In de rust wisselde Winsum 2 spelers en probeerde met dit nieuwe elan het tij doen keren.  Zij startten ook wel goed in de 2e helft maar konden kregen niet echt kansen. Doordat zij de focus wat te veel naar voren hadden, kreeg WHC behoorlijk veel ruimte. In de 52e minuut miste een verdediger een bal waardoor Stef van Oene kon profiteren en zo de stand op 1 - 5 bracht. 3 minuten later maakte Stef van Oene zelfs zijn 3e van de middag na goed voorbereidend werk van Sargon Gouriye. 1 - 6 binnen een uur spelen. WHC bleef de bovenliggende partij. Wel wat speldeprikken van de kant van vv Winsum, maar doelman Jasper Kuiper werd verder niet echt op de proef gesteld en bleef goed overeind. WHC verzuimde in het laatste half uur, ondanks wat kansen en mogelijkheden, de score verder uit verder uit te breiden. Trainer Karrenbelt wisselde nog wel 2 keer. Rinse van de Velde en Dennis Akar kwamen in de 67e minuut in het veld voor Belan Zend en Jesse van 't Ende.  In de 89e minuut een diepe bal in het strafschopgebied van WHC. Duel met Jochem Oude Booyink en de spits van Winsum die ten val kwam. Scheidrechter beoordeelde dat de spits onderuit werd getrokken en legde de bal op de stip. Erg zware beoordeling maar zag er van afstand wel uit als onreglementair. Strafschop werd door Stan Buikema goed genomen en strak onder in de hoek geschoten. Jasper Kuiper zat er nog heel dicht bij maar de bal was te hard en te strak in de hoek.  De stand kwam hiermee op 2 - 6 in het voordeel van WHC en werd ook de eindstand.

Een goed en zeer verdiend resultaat. Helaas won ook d'Olde Veste haar wedstrijd bij Oranje Nassau waardoor het verschil 5 punten blijft. Nog 3 wedstrijden te gaan, dus het kan nog.  Maar het kan ook de eerstvolgende wedstrijd beslist zijn. Zaterdag 21 mei speelt WHC thuis tegen v.v. Groningen om 14.30 uur en d'Olde Veste '54 om 15.00 uur thuis tegen Balk.