Accommodatie

Onbekend

Opstelling

26-09-2020. Door Bouke Verkuyl

De opleving van vorige week blijkt toch niet wat de WHC supporters van hun favorieten verwacht hadden. In een draak van een wedstrijd  van WHC zijde, gingen de Friezen makkelijk voetballend met de punten naar Drachten. De Boys bleven heer en meester op het middenveld. Met goed positiespel wisten ze elkaar steeds weer te vinden. WHC stelde daar weinig tegenover en daarom kan men het niet ontkennen dat de overwinning verdiend was.

WHC begon met goede wil. In de 1e minuut al kreeg Jelle Post de mogelijkheid om de score te openen, maar hij liet de kans liggen. Het was dus niet verrassend dat de Friezen in de 15e minuut op 0 - 1 kwamen door Rob Schokker die vrijstaand simpel kon scoren. De eerstvolgende mogelijkheid kwam voor WHC in de 21e minuut. Een mooie aanval van Stef van Oene bracht Sargon Gouriye in stelling , maar hij stuitte op doelman Peters. Dezelfde praatgrage Sargon Gouriye kreeg geel door onnodig te reageren op de scheidsrechter. Na 37 minuur een aanval via Dennis Hettinga bracht van Oene in positie, maar die wist het niet af te maken. Djinn Keegstra liep nog tegen een gele kaart aan, maar Drachtster Boys  ging de rust in met een 1 - 0 voorsprong.

Na de pauze veranderde er niet veel. Jochem Oude Booijink testte doelman Peters nog met een goed genomen vrije trap. Trainer Karrenbelt wisselde Mitchel Dijkhof nog voor Nathan Duim en Belan Zend kwam Haico Epe vervangen. Het spel werd er niet beter op, met name doordat de Friezen iedere mogelijkheid aangrepen om theatraal te vallen, waar de scheidsrechter wel iets anders op had mogen reageren. Sicco Bouwer kreeg geheel vrijstaand in de 71e minuut alle mogelijkheid om vanaf de 16 meter de 0 - 2 aan te tekenen.

De laatste 10 minuten kreeg WHC nog wel 4 a 5 mogelijkheden, maar van Stef van Oene, Sargon Gouriye, Jelle Post, Dennis Hettinga en Belan Zend zagen geen kans om de bal tussen de palen te schieten. De aanvallen die van achteren opgebouwd worden, zijn op een hand te tellen.

Een heel teleurstellende nederlaag en met grote vraagtekens, waar blijft het betere voetbal wat de supporters graag willen zien?