19 september 2020 15:00

Onbekend

Opstelling WHC 1

Verslag v.v. Balk 1 – WHC 1                                       19-09-2020

WHC start competitie met overwinning. Een overwinning die vandaag dik verdiend was.

Vanaf de aftrap liet WHC zien waarvoor ze naar Balk gekomen waren. Met vlotte aanvallen werd de verdediging van Balk onder druk gezet. Na 7 minuten een gevaarlijke poging van Sargon Gouriye na een voorzet van Jelle Post, deze ging helaas voorlangs.

Daarna werd Dennis Hettinga vastgehouden maar na goed doorzetten ging zijn poging alsnog over. Na een kwartier volgde een uitbraak van de gastheren voor het enige werk voor doelman Jasper Kuiper in de eerste helft .

Nadat Sargon Gouriye een voorzet van Jelle Post niet kon afronden was het na 34 minuten Mitchel Dijkhof, die na een schitterende aanval via Sargon Gouriye, WHC op voorsprong bracht. Een veel beter voetballend WHC vergat op dat moment afstand te nemen van de tegenstander. Zo werd de ruststand dan ook 0 – 1.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Het duurde tot de 60e minuut dat WHC, na een inworp via Sargon Gouriye doeltreffend afrondde tot 0-2. WHC liet zich verleiden om mee te gaan in het harde spel van de tegenstander met gevolg dat Jochem oude Booyink tegen een gele kaart aanliep.

In de 75e minuut kon Stefan Konst van v.v. Balk met een rode kaart vertrekken na een zware overtreding op Stef van Oene. WHC bleef kansen creëren maar wist niet te scoren. Het werd steeds meer duw en trekwerk van v.v. Balk zijde om WHC van doelpunten af te houden.

Al met al kwam de overwinning niet in gevaar. WHC kon de wedstrijd  toch rustig uitspelen met als grote architect Jasper Bremmer.