Scheidsrechter

M.A. (Maarten) Spoon

Onbekend

Heino 1 – WHC 1

In de 2e wedstrijd voor de beker tegen Heino heeft WHC de punten gepakt tegen een betere tegenstander.  Al in de 2e minuut kreeg Heino een corner. De voorzet werd door Dekkers goed ingekopt maar doelman Kuiper reageerde attent.

Niet veel later een eerste poging van de kant van WHC door Mitchel Dijkhof.  Zijn schot ging helaas voorlangs. Verder lieten de spelers van WHC niet veel zien. Voordat er een kwartier was gespeeld was Heino opnieuw erg gevaarlijk,  maar doelman Jasper Kuiper stond ook nu weer goed opgesteld en redde prima.

Tegen een half uur speeltijd was het pas de beurt aan WHC via Stef van Oene die een uitstekende mogelijkheid kreeg. Hij ging alleen op de keeper van Heino af maar die redde zijn inzet uitstekend. Direct daarna kwam Heino via aanvaller Schokker opnieuw goed door, zijn inzet ging via de lat voorlangs.

Heino kreeg op middenveld alle ruimte om te voetballen en kon goed combinerend aanvallen. WHC stelde daar weinig tegenover. Na 38 minuten spelen nog wel een voorzet van Stef van Oene, maar deze was te scherp voor Sargon Gouriye. Vijf minuten voor de rust viel alsnog de verdiende 1 – 0 voor Heino. Fakkert schoot een toegekende vrije schop op schitterende wijze in. Dit werd tevens de ruststand.

Het begin van de 2e helft was hetzelfde spelbeeld. Een grove overtreding op Kevin Siemelink deed de Wezepers begrijpen dat er voor een goed resultaat toch wat gedaan moest worden.

Na 60 minuten een overtreding op Hettinga in het strafschopsgebied en de bal ging op de stip. Sargon Gouriye liet zich deze kans niet ontnemen en schoot snoeihard de 1 - 1 binnen.

Thijs Dekker kreeg nog een gele kaart en de Wezepers werden sterker. In de 84 minuut schoot Nathan Duim met een pegel de 1- 2 in de kruising.

Sargon Gouriye miste nog de kans op 1- 3 en zo mocht WHC de niet helemaal verdiende overwinning mee nemen naar huis . Er moet nog wel wat verbeteren voor de start van de competitie daar enkele spelers nog ver van hun kunnen spelen.

Volgende week komt Vroomshoopse Boys op bezoek in Wezep.