Opstelling

Wezep, zaterdag 23 november 2019

Veld: C

Toeschouwers: 23

WHC 7 heeft haar 3e zege van het seizoen geboekt. Op Sportpark Mulderssingel wonnen de Wezepers met 4 - 1 van SEH 6. In een matige wedstrijd was WHC 7 wel de betere, maar kwam de zege moeizaam tot stand. Door de zege zijn de Wezepers een plekje geklommen op de ranglijst. Met 10 punten uit 9 wedstrijden staat WHC 7 nu op de 8e plek.

Voor de verandering mocht WHC 7 vandaag op veld C spelen

Nadat beide teams in de openingsfase elkaar een beetje hadden afgetast, nam WHC 7 al vroeg een voorsprong. Een scherpe corner van Dick Kroes werd door een Heerdenaar in het eigen doel gewerkt. Dit was echter geen opmaat naar meer en een matig schouwspel volgde. Beide ploegen kwamen amper bij het doel van de tegenstander en werd er vooral een fysieke strijd geleverd. Na een klein half uurtje was WHC 7 wel tweemaal dicht bij de 2 - 0. Een kopbal van Wout Schoonhoven ging net naast en afstandsschot van Mitchell van Pijkeren ging net langs de kruising.

De eerste beste grote kans van SEH 6 was vervolgens wel gelijk raak. Na een snelle uitbraak van SEH 6 werd een Heerdenaar over het hoofd gezien. De aanvaller kon geheel vrijstaand bij de tweede paal de gelijkmaker binnen tikken. WHC 7 ging echter wel met een hernieuwde voorsprong de rust in. Een corner van Dick Kroes belande bij Jacco, welke in 2 instanties de 2 - 1 binnen tikte. Na rust werd het spel niet veel beter. Het bleef voornamelijk een fysieke strijd en grote kansen bleven dan ook lang uit. Na 70 minuten spelen gooide WHC 7 de wedstrijd op slot toen Jacco de 3 - 1 binnen schoot. Met zijn 3e assist deze middag was Dick Kroes wederom de aangever.

De wedstrijd was gespeeld en iedereen vond het wel prima zo, op 1 speler na. De ingevallen Goos Doornewaard gooide weer wat leven in de brouwerij. De linkspoot van WHC 7 werd hartstochtelijk aangemoedigd door supporters en kwam meerdere malen als winnaar uit de strijd. Vlak voor tijd kreeg hij loon na werken en scoorde hij na lange tijd weer voor WHC 7. Bij een lage voorzet van Jeroen Reitsma was hij er als de kippen bij om de 4 - 1 binnen te tikken. Scheidsrechter Tonny Vos vond het hierna wel mooi geweest en floot voor het einde van de wedstrijd. WHC 7 boekte hiermee een 4 - 1 zege en steeg men een plek op de ranglijst. Volgende week zaterdag heeft WHC 7 een vrij weekend. Zaterdag 7 december staat de uitwedstrijd tegen Zalk 3 op het programma.