Opstelling

Wezep, zaterdag 19 oktober 2019

Veld: C

Toeschouwers: 20

WHC 7 heeft haar 2e wedstrijd op rij verloren. Nadat vorige week VIOS Vaassen met 3 - 0 te sterk was, nam nu Oene 5 de 3 punten mee richting Oene. Na een matige 1e helft (0 - 2 ruststand), kwam WHC 7 de 2e helft een stuk beter voor de dag. De Wezepers hadden echter veel pech in de afronding en kwamen niet dichterbij dan 1 - 2.

Sportpark Mulderssingel

De wedstrijd was nog maar een paar minuten begonnen toen WHC 7 al op achterstand kwam. Een aanvaller van Oene 5 liep uit de rug van een verdediger weg en schoot de bal in de verre hoek binnen. Oene 5 liet hierna het balletje rustig rond gaan, daar waar de Wezepers de grootste moeite hadden om bij het doel van Oene 5 te komen. Alleen van afstand werd het doel een aantal maal onder vuur genomen, echter zonder succes. Ondanks dat Oene 5 de beter ploeg was, kregen de rood-witten niet veel kansen.

Oene 5 bleek echter wel uiterst effectief. Een speler mocht vrij aan leggen vanaf de 16 en schoot de bal in de bovenhoek. Onder aanvoering van een gefrustreerde Dick Kroes beet WHC 7 hierna wat meer van zich af. WHC 7 kwam meer aan aanvallen toe en Nick van Gelder was dicht bij de aansluitingstreffer. De aanvaller kwam bij een scherpe voorzet echter een teenlengte te kort om de bal binnen te glijden.

Ondanks dat de druk wat toe nam op het Oener doel, bleven verdere kansen uit. Na de rust kwam WHC 7 een stuk beter voor de dag. Laurens Schuurman schoot al snel de aansluitingstreffer namens de Wezers binnen. WHC 7 kreeg hierna nog een aantal kansen, waarbij een schot van Jurjen Knol boven op de lat terecht kwam. De gelijkmaker hing in de lucht en een kwartier voor tijd leek deze te vallen. Robert Plender pegelde de bal op doel, maar deze ging via de onderkant van de lat het veld weer in.

WHC 7 bleef in de slotfase op jacht naar de gelijkmaker, maar voor de 3e maal deze middag werd Oene gered door de lat. Een kopbal van Tom Spannenberg ging via een verdediger wederom via de lat het veld in. Na 90 minuten spelen floot scheidsrechter Jan-Willem van Essen voor het einde van de wedstrijd en bleven de Wezepers met lege handen achter. Door de nederlaag is WHC 7 afgezakt naar de 9e plek. Volgende week zaterdag speelt WHC 7 een uitwedstrijd tegen EZC’84 3, de huidige nummer 10.