Opstelling WHC 7

Epe, zaterdag 26 oktober 2019

Veld: 2

Toeschouwers: 12

WHC 7 heeft haar derde nederlaag op rij geleden. In Epe werd er met 4 - 1 verloren van EZC'84 3. WHC 7 was zeker niet de mindere deze wedstrijd, maar heeft de laatste weken moeite om tot doelpunten te komen. EZC'84 3 was deze middag een stuk effectiever. Door de nederlaag is WHC 7 verder afgezakt op de ranglijst.

WHC 7 had deze wedstrijd het meeste balbezit, maar was regelmatig erg onzuiver in de passing. Ook EZC'84 3 grossierde in balverlies. In het eerste kwartier viel er dan ook weinig te genieten voor de toeschouwers. De eerste grote kans was vervolgens voor WHC 7, maar een schot van Mitchell van Pijkeren ging net voorlangs. Een paar minuten later was het alsnog raak. Theo van de Brink waagde eens een poging en zag zijn schot in het doel van de Epenaren binnen vallen. De voorsprong was echter van korte duur, want EZC'84 3 kwam vanaf de aftrap al weer op gelijke hoogte.

Een kwartier voor de rust moest WHC 7 tijdelijk met 10 man verder. Mathijs van Oene kwam op de helft van de tegenstander een half uur te laat en kon met een gele kaart 10 minuten naar de kant. Ondanks het ondertal werd WHC 7 toch een aantal maal dreigend en kreeg het een paar kansjes. Vlak voor de rust kreeg WHC 7 echter zelf een treffer om de oren. EZC'84 3 kwam er gevaarlijk uit en ondanks dat de aanvallers in ondertal waren, viel toch het tegeldoelpunt: 2 - 1.

In de tweede helft kreeg WHC 7 een aantal kansen om weer op gelijke hoogte te komen. Wout Schoonhoven kon als eerste geheel vrijstaand een voorzet binnen tikken, maar raakte de bal compleet verkeerd. Niet veel later was het Mathijs van Oene die van afstand het doel onder vuur nam, maar zijn schot ging net naast. Een dikke 20 minuten voor tijd kreeg Wout Schoonhoven de kans op de gelijkmaker. Hij verscheen alleen voor de doelman, maar schoot vervolgens tegen diezelfde doelman aan.

In het laatste kwartier werden Jeroen van Dijk en Goos Doornewaard als stormrammen in de spits gezet. Ondanks wat gevaarlijke kluts situaties bleven kansen uit voor de Wezepers. In de 85e minuut viel vervolgens de beslissing in het voordeel van EZC'84 3 en hadden de Epenaren de buit binnen. In de slotminuten viel vervolgens ook nog de 4 - 1 en leed WHC 7 alsnog een ruime nederlaag. Door de nederlaag is WHC 7 afgezakt naar de 10e plek. Volgende week zaterdag komt nummer 9 ESC 8 op bezoek in Wezep.