1e klasse D

21 september 2019 14:45

Onbekend

Opstelling WHC 1

Zaterdag 21 september begon na 8 weken voorbereiding de competitie voor WHC 1 op het programma stond de wedstrijd uit in Vriezenveen bij DOS'37.

Hoofdtrainer Wiljan Mossing Holsteyn kon in Vriezenveen niet beschikken over Jasper Bremmer, Thijs Dekker, Mark van Petersen (blessures) en keeper Gerald van der Horst (vakantie).

WHC begon niet sterk aan de wedstrijd, beide ploegen hadden moeite het spel te maken. Bij WHC lag het tempo niet hoog en zodoende kon een goed georganiseerd DOS enkele keren gevaarlijk worden. De eerste kans is dan in de 20e minuut ook voor DOS 37 spits Menno Kamphuis (oud WHC), zijn afstandschot gaat rakelings naast het doel van Jasper Kuiper. Vlak voor rust was de grootste kans voor DOS 37 speler ter Morsche die met een fantastische omhaal doelman Kuiper aan het werk zette en de bal op schitterende wijze wist te keren. Waar iedereen dacht met een gelijkspel nam WHC voor rust toch de leiding uit een cornerbal  was het WHC spits Maxim van der Meer die met een geplaatse kopbal de 0-1 binnen werkte.  Dit was tevens de russtand.

Na de rust kreeg WHC meer grip op het spel en dicteerde toen ook de wedstrijd.
Het was dan ook wachten tot WHC de wedstrijd zo beslissen. Dit gebeurde  voor WHC dan ook in de 81e minuut. WHC aanvaller Sargon Gouriye  liet zijn individuele klasse zien en schot een geplaatse bal langs doelman Dijkhuis. WHC bleef na de 0-2 druk houden op de defensie van DOS. Dit resluteerde in de 87e minuut in een strafschop voor WHC doordat Jelle Post onderuit werd gehaald. Sargon Gouriye eiste de strafschop af en schot onhoudbaar binnen. WHC won zo verdiend van DOS 37.

Opstelling WHC: Jasper Kuiper; Kevin Siemelink, Wim van 't Ende, Jochem Oude Booijink, Haico Epe; Robert Schonewille, Niels Wolterinck (46. Nathan Duim), Mitchel Dijkhof; Sargon Gouriye, Maxim van der Meer (70. Patrick Maneschijn), Jelle Post

Gele kaarten WHC: Robert Schonewille en Mitchel Dijkhof

Zaterdag 28 september staat voor WHC de eerste competitiewedstrijd thuis op het programma.
DTS 35 uit Ede is dan de tegenstander welke in de eerste wedstrijd overtuigend won van Go Ahead Kampen (5-0)
Aanvang van deze wedstrijd is om 14:30 uur.