29 september 2018 14:30

Onbekend

Opstelling

Zaterdag 29 september stond voor WHC een thuiswedstrijd op het programma tegen Excelsior’31 uit Rijssen. WHC beleeft een zeer moeizame start in de Hoofdklasse B. Excelsior boekte vorige week thuis zijn eerste competitiezege tegen SVZW.

De wedstrijd startte voor WHC gelijk verkeerd. In de 3e minuut kreeg WHC een penalty tegen. Deze werd door Hielke Penterman onhoudbaar binnen geschoten. Zo keken de blauwwitten al vroeg tegen een achterstand aan.
De wedstrijd kwam daarna moeilijk opgang. Het spel werd veel stilgelegd voor kleine overtredingen. Dit resulteerde in de 10e minuut in een gele kaart voor WHC aanvoerder Robert Schonewille. In deze fase probeerde WHC wel nadrukkelijker druk naar voren te zetten.

In de 14e minuut kwam Jelle Post door aan de linkerkant van het veld. Hij sneed door de verdediging heen en werd door verdediger Joost Krijns neergehaald. Er volgde een directe rode kaart voor de verdediger van Excelsior’31. De vrije trap werd door WHC verdediger Jochem Oude Booijink genomen maar keeper Koetsier kon handelend optreden.
WHC probeerde de man-meer situatie uit te spelen door de bal sneller rond te laten gaan maar door onnauwkeurigheid in de passing resulteerde dit niet in grote kansen. In de 24e minuut volgde de eerste wissel aan de kant van Excelsior. Aanvaller Cem Kose werd vervangen voor verdediger Niek Averesch. Het speelbeeld veranderde hierdoor niet.

WHC probeerde aan te vallen en Excelsior loerde op de omschakeling. In de 31e minuut kwam de eerste grote kans voor WHC maar Jonathan van Marle kon zijn kopbal te weinig kracht meegeven. In de 36e minuut kreeg Robert Schonewille zijn tweede gele kaart door op het middenveld een overtreding te begaan op Ezafzafi. In de 41e minuut de grootste kans voor WHC. Jonathan van Marle kwam een-op-een met de doelman. Voor de goed uitkomende Koetsier was het een houdbare bal.
Excelsior wisselde in de 43e minuut opnieuw. Oud-WHC speler Carlos Lopes Macedo kwam in het veld en verving Smoes. WHC werd steeds meer naar achteren gedrukt en dat resulteerde op slag van rust in de 0-2. Boy Boeloerditi schoot in de 16 vakkundig raak. Zo gingen we rusten met een 0-2 achterstand.

WHC en Excelsior begonnen beide ongewijzigd aan de tweede helft. ?In de 46e minuut was de eerste mogelijkheid voor Penterman maar deze inzet kon door doelman Jasper Kuiper worden gekeerd. In de 48e minuut volgde voor WHC de aansluitingstreffer. Een toegekende penalty werd door Jonathan van Marle binnen geschoten; 1-2. Het spel golfde vervolgens op en neer en Excelsior werd gevaarlijker en ging nadrukkelijker op zoek naar de beslissing in de wedstrijd. Die beslissing volgde in de 57e minuut door een doelpunt van Ezafzafi. Excelsior had de wedstrijd compleet in handen en legde WHC in deze fase op de slachtbank. In de 68e minuut kwam centrale verdediger Averesch mee op en bekroonde dit met de 1-4. WHC was niet bij machte om dit om te zetten en kreeg in de 80e minuut zijn tweede strafschop tegen. Net als bij de eerste schoot Hielke Penterman verzekerd in. Zo keek WHC tegen een 1-5 achterstand aan. Excelsior nam na deze riante voorsprong wat gas terug en kon WHC wat makkelijker in balbezit komen en blijven. Dat gaf WHC nog de nodige kansen. In de 86e minuut kon WHC de stand iets dragelijker maken door de 2-5 te noteren. Jonathan van Marle schoot raak naar een voorzet van Guveli. WHC kreeg weer een beetje geloof in de wedstrijd en in de 88e minuut noteerde Mitchel Dijkhof de 3-5. Langs de lijn kwam iets vertrouwen terug. Met nog 5 minuten te gaan kon WHC misschien nog wat betekenen in deze wedstrijd. Het leek te lukken in de 89e minuut maar een inzet van Jonathan van Marle kwam op de lat.

WHC verloor zo ook de derde thuiswedstrijd van de competitie. Een harde les voor WHC welke op het moment wel heel gemakkelijk de doelpunten weg geeft. Waar Excelsior in deze wedstrijd het vizier op scherp had staan en WHC enkele grote mogelijkheden onbenut liet om aansluiting te krijgen in de wedstrijd. Voor WHC word het alle hens aan dek en hard werken om zich snel aan te passen aan het gevraagde niveau.
Aanstaande dinsdag, 2 oktober, speelt WHC thuis tegen v.v. Nunspeet. Er wordt om 20 uur afgetrapt op het kunstgras.