21 augustus 2018 20:00

Onbekend

Oefenwinst WHC tegen PEC Zwolle O-19
Dinsdagavond stond voor WHC de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding op het programma. WHC mocht het opnemen tegen PEC Zwolle O-19 welke getraind worden door oud-PEC Zwolle speler Albert van der Haar en oud-WHC 1 speler Stefan Luchtenberg. PEC Zwolle komt uit in de eerste divisie.

WHC werd door PEC gelijk onder druk gezet waardoor de Wezeper selectie moeilijk in de wedstrijd kwam. De eerste 20 minuten was PEC Zwolle dan ook de bovenliggende ploeg. De jonge selectie maakte indruk door vroeg druk te zetten op de verdediging van WHC. Dat de eerste kans voor PEC was te noteren mag dan ook niet als opmerkelijk bestempeld worden. Een schot van 20 meter was een makkelijke prooi voor WHC doelman Jasper Kuiper. Na de beginfase kwam het zoekende WHC steeds beter in de wedstrijd. Dit mondde uit in een individuele actie van Jelle Post maar na een goede dribbel kon de keeper van PEC Zwolle makkelijk stoppen. Waar PEC voetballend de bovenliggende ploeg was waren het de Wezepers die de kansen creëerden maar het vizier van de voorwaartsen van WHC stond nog niet op scherp.

In de 20e minuut een eerste kans door het goed opkomen van Kevin Siemelink. Hij bereikte met een voorzet Jonathan van Marle die kon inkoppen. Helaas voor de Wezepers kon deze inzet worden gekeerd door de PEC Zwolle doelman. Na 25 minuten was de eerste wissel bij WHC. Mitchel Dijkhof moest ziek het veld verlaten en zou vervangen worden door Luuc Knul. Verder vielen er in de eerste helft weinig kansen te noteren. Ruststand 0-0.
In de tweede helft een ander spelbeeld. WHC kreeg meer grip op de wedstrijd waardoor er meer combinaties te zien waren en WHC voetballend steeds meer kon creëren. Toch was het PEC Zwolle die in de 52e minuut als eerste gevaarlijk vuurde op Jasper Kuiper maar deze stond zijn mannetje.
In de 54e minuut de eerste grote kans voor WHC. Jelle Post kwam met een goede voorzet maar de inzet van Jonathan van Marle spatte uiteen op de paal. In de 67e minuut kwam WHC op 1-0  van wie anders dan Jonathan van Marle. Hij zette zichzelf na een strakke inspeelpass van Jochem Oude Booijink vrij voor de goal en schoot goed binnen.
WHC bleef doordrukken. Dit leverde in de 79e minuut de 2-0 voor WHC op. Een doelpunt van Jonathan van Marle werd afgefloten door de scheidrechter omdat er een overtreding was begaan met een penalty als gevolg. Jonathan nam de strafschop en liet de Zwolse keeper kansloos, zo kon hij zijn 6e treffer in de voorbereiding noteren. Het slotoffensief van de wedstrijd was voor PEC Zwolle welke in de 89e minuut een vrije trap mocht nemen op een 20 meter afstand van de goal. De vrije trap viel onderin de rechterhoek achter Jasper Kuiper ; 2-1.

Opstelling WHC:
Jasper Kuiper; Kevin Siemelink ( 52. Taco Reijnen), Melvin Velthuis, Jochem Oude Booijink, David Spoelstra; Kevin Coenraad, Nathan Duim ( 52. Niels Wolterinck) Mitchel Dijkhof (25. Luuc Knul); Jelle Post, Jonathan van Marle, Mark van Petersen ( 52. Huseyin Guveli)
WHC won dus ook zijn derde oefenwedstrijd. Een waardevolle wedstrijd voor de technische staf van WHC. Zaterdag vervolgt WHC de oefencampagne met een uitwedstrijd tegen NSC Nijkerk. De aftrap van deze wedstrijd is om 14.30 uur op sportpark de Burcht.