18 augustus 2018 15:00

Onbekend

WHC sluit trainingsdag af met 6-0 winst

Zaterdag stond voor de eerste selectie van WHC een trainingsdag op het programma. Om 10 uur werd begonnen met een training, in de middag de fotoreportage en de dag zou afgesloten worden met een oefenwedstrijd tegen zondag tweede klasser West Frisia uit Enkhuizen.
Na afgelopen dinsdag de eerste oefenwedstrijd te hebben afgewerkt tegen ONS Sneek uit met 1-2 winst, was het voor de eigen supporters de eerste mogelijkheid de nieuwe selectie van de kersverse Hoofdklasser aan het werk te zien.

Voor WHC start de wedstrijd uiterst ongelukkig. In de 11e minuut valt aanvoerder Robert Schonewille uit met een op het eerste oog zware blessure. Mitchel Dijkhof vervangt hem al snel. Een eerste helft die kenbaar was door veel onnauwkeurige combinaties kwam zo moeilijk op gang.
In de 14e minuut de eerste grote mogelijkheid voor WHC. Via een goede voorzet van Mark van Petersen was het Jelle Post die kon inkoppen maar de inzet viel naast het goal van de Enkhuizer gasten. WHC probeerde het spel meer naar zich toe te trekken maar zonder te imponeren. In de 30e minuut was het Mitchel Dijkhof die met een schot vanaf de 16 meter de keeper van West Frisia uittestte. Het schot miste kracht en de keeper kon simpel stoppen. In deze fase konden de Enkhuizer gasten goed meekomen met de Wezepers en begon de druk op de defensie van WHC wat toe te nemen. In de 38e minuut noteren we de grootste kans voor West Frisia maar Django van der Landen stond op de goede plaats en kon handelend optreden. In de tegenaanval zou WHC toch de voorsprong pakken. Nathan Duim speelde Luuc Knul in, die zichzelf goed vrijzette voor de keeper en schoot overtuigend in; 1-0. Dit was ook de ruststand.

WHC wisselde 7 keer in de rust. Het nieuwe elftal zette gelijk druk op de Enkhuizer defensie. In de 57e minuut resulteerde dit in de 2-0. Mark van Petersen liet met een schitterend schot in de rechterbovenhoek de keeper kansloos. WHC imponeerde in de tweede helft meer door sneller de diepte te zoeken. Zo konden de voorwaartsen een duidelijke stempel drukken op de tweede helft. In de 74e minuut kwam er van de linkerkant een afgemeten voorzet van Mark van Petersen die door WHC spits Jonathan van Marle kon worden binnen gekopt; 3-0.
Het duurde niet lang voor WHC de 4-0 kon noteren. WHC zette druk op de defensie van West Frisia en door een onderschepping kon Mark van Petersen alleen op de keeper af. Met een subtiele lob kon Mark zijn tweede treffer noteren. Dat de Wezeper selectie er conditioneel goed op begint te staan bleek wel dat men ook na de 4-0 door bleef zoeken om de score verder uit te bouwen. De beloning hiervoor kwam in de 81e minuut. Een voorzet van Mitchel Dijkhof die opnieuw door Mark van Petersen werd ingekopt. Mark noteerde zo zijn derde treffer in deze wedstrijd; 5-0. Het slotoffensief was voor Jonathan van Marle. Na een voorzet van Jelle Post kon Jona voor zijn man komen en met twee pogingen de 6-0 noteren.

39e minuut 1-0 Luuc Knul
57e minuut 2-0 Mark van Petersen
74e minuut 3-0 Jonathan van Marle
76e minuut 4-0 Mark van Petersen
81e minuut 5-0 Mark van Petersen
89e minuut 6-0 Jonathan van Marle