14 februari 2018 20:00

Accommodatie

Onbekend

Door Wout Ramaker

Enschede-  WHC speelde woensdagavond uit tegen Rigtersbleek voor de beker Oost. Adi Draganovic had zich ziek afgemeld. Rigtersbleek begon beter aan de wedstrijd dan WHC. Al na 3 minuten moest Jasper van der Stouw een bal van de doellijn halen. WHC was gewaarschuwd en probeerde aan de andere kant wat gevaar te stichtten. Een schotje van Jonathan van Marle werd gepakt door de doelman.

Even later een mogelijkheid voor Carlos Lopes Macedo maar hij koos er voor om af te spelen en dat lukte net niet. Een aanval met Jelle Post strandde op de doelman. Het was lastig voetballen op een slecht kunstgrasveld en een matige verlichting. Een goede inzet van Jasper van der Stouw werd door Mark van Petersen bijna tot doelpunt gepromoveerd. Na 22 minuten een buitenspel doelpunt van Rigtersbleek. Restte nog de eerste helft een geblokt schot van Mitchel Dijkhof en een geblokt schot op een pegel van Jasper van der Stouw ineens uit een hoekschop.

Tweede helft:
Dit was een helft om gauw te vergeten. Matig voetbal waar weinig te beleven viel voor de zeker 50 meegereisde supporters, die aan het begin en eind zorgden voor meer vuurwerk langs de kant als op het veld gebeurde. In minuut 54 was het Jelle Post die een schietkans kreeg maar jaagde deze over het doel. Daarna was het Rigtersbleek die het spel maakte.

Doelman Bjarn Onderstal moest een paar keer aan de bak om zijn doel schoon te houden. Richting het einde van de wedstrijd was het WHC wat aanzette en een paar hoekschoppen afdwong. De luchtmacht van WHC kwam naar voren met Jonathan van Marle, Vincent Oosterkamp en Jasper van der Stouw. Eerst werd een kopbal van Jasper van der Stouw bij de tweede paal van de doellijn gekopt.

Even later net voor tijd opnieuw een hoekschop goed aangesneden door Robert Schonewille.  De bal viel bij de tweede paal bij Jasper van der Stouw die nu wel succesvol was, 0-1. Zo kwam WHC zonder kleerscheuren door in de lastige uitwedstrijd tegen Rigtersbleek uit Enschede.

Dinsdag 27 februari om 20:00 uur wacht in Wezep een tegenstander van formaat” Excelsior ’31 uit Rijssen”.