Mannen, 1, Groep 1 L90

2 september 2017 17:00

Onbekend

Opstelling

Wezep- WHC 1 speelde zaterdag zijn eerste bekerwedstrijd thuis tegen sv Epe.  SVI en Rohda Raalte zijn de volgende tegenstanders. Beide wedstrijden worden uit gespeeld. WHC kon niet beschikken over Carlos Lopes Macedo (geschorst), Menno Kamphuis en Mitchel Dijkhof (geblesseerd). Allen hopen er volgende week weer bij te zijn. Waar in onderlinge oefenwedstrijden Epe nog wel eens een lastige opponent bleek, was WHC veel te sterk in deze wedstrijd en kon zodoende met ruim verschil winnen.
De wedstrijd:
WHC nam meteen het initiatief om niets aan het toeval over te laten. Na 8 minuten een aanval over veel schijven die Mark van Petersen knap afmaakt met een schot in de korte hoek, 1-0. WHC wilde meteen doordrukken maar het scoren stokte. Een volley van Vincent Oosterkamp verdween via een verdediger naast het doel. Een schot van Camiel Fidom uit de draai werd gered door doelman Bas van Schoonhoven. Er waren veel mogelijkheden om tot uitgespeelde kansen te komen maar de automatismen waren er niet altijd. Net voor het halfuur was het Jonathan van Marle die het strafschopgebied in dook maar ten val werd gebracht. Vincent Oosterkamp verzilverde de strafschop, 2-0. 1 minuut later begon Jelle Post aan een indrukwekkende solo en ronde met links prima af, 3-0. Daarna waren het Jonathan van Marle en Vincent Oosterkamp die nog wat kansen en mogelijkheden kregen maar gescoord werd er niet meer voor de rust.
Tweede helft:
Gezien het kracht verschil kon je verwachten dat de voorsprong uitgebreid zou worden. Epe kon weinig weerstand bieden tegen een gretig WHC. Camiel Fidom testte de doelman die redding kon brengen. Toch was het even later wel raak toen Camiel Fidom, Bas van Schoonhoven verschalkte in de verre hoek, 4-0. Binnen een minuut was het weer raak toen Mark van Petersen zijn oud ploeggenoten opnieuw pijn deed met een intikker op voorzet van Jelle Post, 5-0. WHC zette erna niet vol meer aan maar wachtte op de ruimte die er steeds vaker kwam mede door de vermoeidheid van de gasten. Een longrun van Adi Draganovic werd beloond door Jonathan van Marle die de 6-0 aanliet tekenen. Een zevenklapper lag in het verschiet. Zowel Jelle Post als Jonathan van Marle waren er dichtbij maar de bal ging steeds net langs de verkeerde kant van de paal. Na 85 minuten dan toch dat ene kansje van Epe, echter topscorer Stefan Lokhorst kopte over. Wim van ’t Ende wist de zeven wel vol te maken, alleen voor Bas van Schoonhoven schoot hij raak, 7-0. Een goed begin van WHC in het beker toernooi waar de eerste twee doorgaan naar de knock-out ronde. Rohda Raalte won met 4-0 thuis van SVI de volgende tegenstander van WHC.