Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Door Wout Ramaker

Wezep- Onder bar koude omstandigheden speelden WHC en Go Ahead de derby. De snijdende oostenwind deed menigeen bibberen langs de lijn. De wedstrijd bracht gezien het scoreverloop enigszins verlichting. Beide partijen konden er na afloop mee leven. WHC kon op Menno Kamphuis na volledig aantreden.

De wedstrijd:
WHC begon slecht aan de wedstrijd en beoordeelde de omstandigheden, harde wind en het veld, niet op waarde. Go-Ahead deed dat wel,  het spel simpel houden en afjagen was de sleutel om de deur bij WHC te openen.
Doelman Jasper Kuiper wilde een bal naar voren trappen maar raakte hem volkomen verkeerd en schampte de bal. De bal caramboleerde voor de voeten van Taco Reijnen die ook volledig langs de bal heen trapte. Wilbert Wessels maakte er dankbaar gebruik van en schoot de bal strak onder in de hoek, 0-1. Interim-trainer Henk Nieuwenhuis had zijn huiswerk goed gemaakt bleek het eerste halfuur. Een paar schoten van Robert Schonewille gingen over het doel. Een vrije trap van Mitchel Dijkhof bereikte het doel krachtloos.

De gasten bleven gevaarlijk met uitvallen met de snelle Arjan Wiegers aan de basis. Een hakje en een balletje breed was de aanleiding voor de 0-2. Balverlies van WHC bracht Wiegers richting de achterlijn. Zijn voorzet op maat bereikte Wilbert Wessels die zijn tweede doelpunt van de middag scoorde, 0-2. Een hard gelag voor de Wezeper formatie, maar liet zich hierdoor niet uit evenwicht brengen.

Een flinke tackle van Taco Reijnen bracht de tijdelijke ommekeer. Een kopbal van Jonathan van Marle ging nog via een verdediger over het doel. Uit een vrije trap van Mitchel Dijkhof veranderde Jonathan van Marle de bal licht van richting en scoorde de 1-2.  Een volgende vrije trap van Mitchel Dijkhof viel door de wind bijna binnen bij de tweede paal. Mark van Petersen kwam een teenlengte te kort na aangeven van Jonathan van Marle.
Een uitval van Go Ahead speler Roy Visser ging maar net naast.

WHC verzuimde net voor rust de gelijkmaker te maken. Een kopbal van Jonathan van Marle viel bij Jasper van der Stouw voor de voeten. Die haalde uit maar trof vol de lat. Na herhaaldelijke waarschuwing van de scheidsrechter kreeg doelman Tim Noordman geel vanwege het vele tijd rekken.

Tweede helft:
De tweede helft was er een met twee gezichten, WHC startte prima en liep Go-Ahead bijna onder de voet. Met de strakke wind tegen moest WHC aan een inhaalslag beginnen. Doelman Noordman moest meteen aan de bak om een bal naast te tikken. Uit de hoekschop schoot Mark van Petersen net naast. Jelle Post probeerde het met een actie maar schoot te zacht in. Carlos Lopes Macedo kwam onverwacht alleen voor Tim Noordman uit maar een verdediger wist met een sliding de kans te neutraliseren.

Even later was het wel raak toen Jelle Post met een mooie aangesneden bal van afstand de stand gelijk trok, 2-2. Go Ahead was rijp voor de slacht maar probeerde zich toch gedragen door de wind terug te vechten in de wedstrijd. Een kans van Mark van Petersen viel recht in de handen van de keeper. De inzet van Mitchel Dijkhof belandde vol op de paal.

De voorsprong van WHC kwam uit een onverwachte hoek. Kevin Siemelink schoot maar de bal werd geblokt. Jelle Post zette opnieuw voor maar doelman Tim Noordman pakte eenvoudig. Hij liet de bal vallen en de grensrechter constateerde dat de bal over de doellijn was geweest, 3-2. Op dat moment gezien de kansen meer dan dik verdiend. Go Ahead gaf zich niet gewonnen en trok het spel naar zich toe, waar WHC verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. De wissels gaven de gasten positieve impuls. Vooral Nico Veldman viel in positieve zin op. Het was onbegrijpelijk hoeveel ruimte de gevaarlijke Arjan Wiegers kreeg, dus haal je de problemen op je af.
Wiegers maakte er dankbaar gebruik van en bracht opnieuw Wilbert Wessels in stelling die zijn hattrick vol maakte, 3-3. Hierna ontbrandde een fanatieke strijd om de volle winst. Roy Visser kreeg twee kansen maar mistte. Aan de andere kant een niet te missen kans van Wim van ’t Ende die alleen voor doelman Tim Noordman finaal langs de bal maaide.
Ook Nico Veldman deed nog een prima poging maar Jasper Kuiper ondanks een blessure gaf geen krimp meer. Al met al een niet te beste maar vermakelijke wedstrijd ondanks de koude omstandigheden.
 Door dit resultaat zijn de kansen op een kampioenschap tot een minimum geslonken. Maar er is nog genoeg om voor te spelen. Een tweede plaats geeft eventueel recht op een halve finale plaats in de nacompetitie.

Ook zal WHC zich voor de grote KNVB beker willen plaatsen. Volgende week speelt WHC de uitwedstrijd tegen DZC ‘68 Doetinchem aanvang 14:30 uur.